Premiär? Check – tre poäng? Check

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren tog bort en norrman, satte in en ny – som gjorde som sin företrädare: Mål mot Åtvidaberg. Thomas Rogne blev matchens enda målskytt när IFK Göteborg vann mot Åtvidaberg med 1-0 i den allsvenska premiären.

Rättvist? Yes.

Bra fotboll? Nej.

Underhållande ändå? Absolut.

Det här blev en fest, drygt 15 000 på läktarna, en utmärkt naturgräsplan och ett grymt stämningsfullt tifo före avspark.

Dessutom ett fantastiskt väder med strålande solsken.

Sedan var det som att IFK-spelarna krampade. Sebastian Eriksson slog bort sina tre första uppspel i mitten, mot anfallare som inte mötte.

IFK Göteborg har Sveriges bästa högerkant, och allsvenskans snabbaste spelare. Av detta såg vi inget i första halvlek, mer i andra, särskilt när ytor uppstod efter Rognes nickmål på Sebastian Erikssons frispark.

Kjetil Waehler, numer i Vålerenga, gjorde precis som Rogne sitt första allsvenska mål mot Åtvidaberg.

Det var för två år sedan. Sedan dess har båda lagen  bytt tränare, drösvis med spelare – och blottade i går de drag av nervös kramp som ofta infinner sig i premiärmatcher.

IFK Göteborg har pekats ut som första utmanare till Malmö FF om det allsvenska guldet 2015. De spelade inte som en guldkandidat under första halvlek. Passningstempot var lågt och trevande. Avståndet mellan mittfält och anfall för långt.

Varken Lasse Vibe eller Gustav Engvall fick eller skapade under den fasen någon enda målchans.

Engvall byttes ut i andra halvlek, mäkta irriterad på sin egen insats, och möjligen även  bytet.

Bäst i IFK var Gustav Svensson, som löpte kopiöst. Hela matchen. Täckte ytor, hjälpte lagkompisar och var precis så bra han måste vara om det här skall gå vägen.

Av de danska yttrarna kan vi förvänta oss mer. Ingen, vare sig Rieks eller Ankersen, kom till sin rätt mot ett lågt Åtvidaberg.

För IFK Göteborg var det här tre poäng, check på premiären, men inte så mycket mer.

Inte om man på allvar vill vara med och kämpa om klubbens 19:e SM-guld genom tiderna.

På onsdag väntar Örebro borta, nästa hemmamatch spelas om en vecka mot Malmö FF.

Det blir något att bita i.

2 kommentarer om “Premiär? Check – tre poäng? Check

  1. Klockrent Balkander. Sen var det en premiär och får vara nöjda med tre poäng. Tifot var fantastiskt. En eloge till supportrar som fixat detta och för klubbens bästa gav 17 i kostsamma bengaler. Detta var betydligt vackrare för alla. Så mycket positiva reaktioner på läktaren. Stolthet. 10 poäng till fansen. 6 till laget, bra början men kommer bli bättre

Kommenteringen är stängd.