Hallå! Serien har börjat, Gais

Om en premiär är premiär är dåligt dåligt. Gais offensiv var … i stort sett obefintlig. Tyckte jag. Gais uppfinningsrikedom var ytterst begränsad. Gais anfallare såg tunga ut och Gais uppspel var lättlästa. Återigen … tyckte jag.

Varberg, å andra sidan, gjorde vad de skulle. Ett mål och stängde sedan butiken.

Vissa uttryck blir till slut slitna, som det om att parkera bussen framför den egna målvakten, men det var precis vad Varberg, anförda av Thommie Persson och Pär Asp gjorde, särskilt i andra halvlek, när Gais växlade upp.

De gjorde det dessutom mycket bra och tillät inte Gais att avsluta på mål mer än vid något enstaka tillfälle.

Målet gjordes på en retur som Mats André Kaland kunde raka in redan i 26:e minuten. Det var rättvist.

Varberg var det bättre laget i  första halvlek, Gais fick till en någorlunda forcering mot slutet, där Adam Erikssons nick just över kanske var det allra bästa läget.

Lag skall inte vara färdiga i första matchen. Det är Gais modell 2015 ett utmärkt exempel på.

Det var svårt att se linjerna och tänket i anfallsspelet, det kändes aldrig farligt när Patrik Ingelsten och Linus Tornblad var i närheten av bollen.

I andra halvlek byttes Shkelqim Krasniqi  och Adam Eriksson in. Det gav lite extra tryck.

Jag är övertygad om att Gais kan bättre. Publiken, nästan 5 000, gjorde i alla fall sitt till att ge en bra inramning till matchen, som spelades i solsken.

Det kan vi vara tacksamma för.

Så mycket annat positivt finns inte att skriva hem om.

Bäst i Gais? Har svårt att komma på någon som glänste. På presskonferensen lyfte tränaren Peo Ljung fram Reuben Ayarna och Johan Lundgrens andra halvlek och förmåga att styra Gais anfallsspel.

6 kommentarer om “Hallå! Serien har börjat, Gais

  1. En väntat klen säsongsinledning av ett GAIS, förlåt Gais, som inte hunnit spela in riktigt alla nytillskotten ordentligt. Matchen styrdes av gästerna – vilket också var väntat, eftersom dessa hankar sig fram på precis den typ av fotboll som GAIS, förlåt Gais, haft som svårast emot de senaste åren. Bra defensivt BoIS, förlåt Bois. Svag match, men varken något att skrika BU eller BÄ om (om man inte verkligen söker efter en vinkel till sin blogg ;).

  2. Gaisarna sjunger någon form av växelramsa som jag uttyder till ”hajjaga” eller något liknande? Extremt sluddrigt låter det. Va fasen är det de sjunger?

  3. Med Jörgen Wålemark som tränare blir alla hans lag som att se ett Ljungskile light från 1998. Helt rätt sett till resurser och uppdrag.

  4. Varberg börjar påminna om köttiga Mjällby och Sundsvall fysisk ”brottarfotboll” med hjälp av köttiga backjättar som täpper till hem och varbergarna kontrar sen snabbt på italienskt vis när tillfället ges, GAIS kommer alltid igen!!!

Kommenteringen är stängd.