Drömmål sänkte IFK i toppmatch

Malmö FF tog till sin Champions League-taktik, nu för att få plats med sina elva bästa spelare på planen, och lät inte IFK närvara i eget målområde – fram till Thomas Mikkelsen skallade Sebastian Erikssons frispark utanför i sista minuten. 3-5-2 eller 5-3-2 . Skit samma, kalla det vad ni  vill. Malmö FF hade under första halvlek, särskilt efter Gustav Svenssons tidiga varning, numerärt överläge i stort sett överallt på planen. Det ställde till det för Gustav Engvall och Lasse Vibe som då aldrig kom nära Robin Olsen. Det blev mer IFK-anfall i andra halvlek och ett större bollinnehav för hemmalaget. Emil Salomonsson började löpa upp och ned på sin högerkant, hade hög kvalitet i inläggen, Sebastian Eriksson taggade till lyckades oftare hitta fram med bollarna till Thomas Mikkelsen och Jakob Ankersen. Det blev, på det hela taget, en jämn match, med  ganska få målchanser. För oss som var på plats. För er som möjligen såg matchen på tv var känslan en annorlunda. Jag uppfattade den här tidiga toppmatchen som en något för tidig toppmatch, Malmö FF höjde sig rejält från senaste matchen, 0-0 hemma mot AIK. IFK Göteborg har fortfarande inte fått snurr på sitt anfallsspel. Det skapas för få riktigt heta målchanser. Mot Malmö FF, där Erik Johansson, Rasmus Bengtsson och Filip Helander tätar till alla ytor centralt, fick vi en drös halvchanser och knappt det. Det skall i lika stor utsträckning som egna tillkortakommanden hänskjutas till motståndarnas kvalitet. Oscar Lewicki och Enoch Adu vinner totalt sett kampen om mitten, även IFK Göteborg är mer bollförande. Känslan är att de har kontroll. Mycket bra i Blåvitt var även Mattias Bjärsmyr vann flest dueller mot Markus Rosenberg. Han har, precis som Thomas Rogne, startat den här säsongen på ett bra sätt. Målet är oerhört vackert och görs av Malmö FF:s vänsterback Yoshimar Yotun. Emil Salomonsson kunde möjligen ha kommit upp i press lite tidigare, men skottet, en vänster från 25 meter, borrade sig rätt upp i John Alvbåges vänstra kryss – även om Alvbåge faktiskt var på bollen. IFK Göteborg har inte vunnit mot Malmö FF på Gamla Ullevi i allsvenskan sedan 25 maj 2009. I tabellen har IFK Göteborg sex poäng, Malmö FF nu sju. Det är långt kvar.

18 kommentarer om “Drömmål sänkte IFK i toppmatch

 1. ….och ikväll spelade både Häcken och Elfsborg. Det blir naturligtvis 2 helsidor i ”Väst-Sveriges största tidning” eller kanske används de för att skriva om Blåvitts ungdomssatsning som slutade i 4 danskar och 2 norska inmorter?

  1. Ja, GP:s sportsidor är numera Frölunda och IFK Köpeborg. Fantastiskt att ni orkade skriva något om Alingsås avancemang i handbolls-SM. GP-prenumerant-ja, några månader till. Sedan väljer jag annat.

  2. Elfsborg kommer inte från Göteborg, om GP skall skriva om Elfsborg kan man göra det i Boråsupplagan.

   Göteborgare VILL INTE läsa om Borås.

   1. Det är ok om Göteborgare inte vill läsa om Elfsborg. Men då tycker jag att GP skall sluta med att kalla sig en västsvensk tidning. Någon Boråsbilaga av GP finns inte. Snart finns inte GP längre heller. Då får anhängarna av IFK Köpeborg läsa Jyllands-Posten!

    1. Jodå, vi hänger i ett tag till. GP tar ofta in texter om Elfsborg, däremot har vi inte möjlighet att följa laget på plats i varje match. Mvh,

    2. Oj, oj oj … vad ont i magen du har! Skrika om att GP skall skriva om Elfsborg … de skriver redan tillräckligt om dem och alla deras köpta spelare också …

   2. I en stad var Göteborgs konstruktion finns såklart intresse av många olika lag. Vi har valt att i första hand följa Göteborgsklubbarna.

  3. Undantaget ditt lilla nålstick mot GP har du förstås en poäng i härkomst av A-lagsspelare. Något vi följer och säkerligen återkommer till i rapporteringen.

 2. Skillnaden var, att MFF oftast hade någon/några spelbar(a) framåt på grund av att MFF:s spelare rörde sig bättre. IFK låg efter där. Så när som de på de första 10-15 minuterna tyckte jag- tillskillnad mot de flesta andra- inte att IFK var så mycket sämre än MFF under första halvlek och inte heller, att IFK var så mycket bättre än MFF under andra halvlek, om man bortser från den sista kvarten.

  1. Malmö föll tillbaka där. Eikrem centralt och Yotun/Tinnerholm på kanterna. Alltid spelbara.

 3. Malmö må ha haft två målchanser men IFK hade noll skott på mål enligt den officiella statistiken. Inte lätt att vinna då.

 4. 2 bolltouchar på 15min av Sana säger en del..
  Klart man bua åt Sana.. Inget konstigt med det… Har man ett sk ”blåvitt hjärta” går man inte till Malmö.. Skit skall skit ha.. Men jag förväntar mig inte att tjomme-GP skall förstå detta.
  Synd att ni inte driver på den uteblivna straffen lika hårt som för Häcken
  Malmö hade 2 chanser. 1blev mål…
  Om man nu tror på vad du skriver så borde mff varit totalsoppiga mot AIK…

  Skärp dig.

  1. egentligen var deras mål ingen målchans … hade Emil inte somnat för 1-2 sekunder så ….

   Men det var en projektil det var det …

  2. Jag gillar ditt språkval. Skall försöka. Skillnaden jämfört med Häckenstraffen var att de inblandade denna gång helt tonade ned straffsituationen.

Kommenteringen är stängd.