Blåvitts ”hemliga” derbydrag

Tre dagar kvar till vårens allsvenska Göteborgsderby. Vi har ju bara ett nuförtiden. Annat var det förr. Som 2000 exempelvis. Då spelades 20 allsvenska Göteborgsderbyn. Det är inget man längtar tillbaka till. Inte jag i alla fall.

Däremot har vi ju derbyn även i superettan mellan Gais och Utsikten. Och i söderettan, mellan Öis och Qviding. Inget med särskilt stilren klang. Skit samma. Det är som det är. Och blir vi över 10 000 på Gamla Ullevi på söndag är det tillräckligt för feststämning. Jag hoppas på fler och på islossning för Häcken. De har haft det lite jobbigt i inledningen. Inget flyt i anfallsspelet, undantaget en period mot Sundsvall. Inget flyt med resultaten. Dock pekar kurvan uppåt. Noll mål i premiären. Poäng i match två och nära seger i match tre. Det tar sig, med andra ord.

Annat är det med Blåvitt, även om det blev förlust mot Malmö FF senast.

Jag såg IFK Göteborgs träning i går och ser Häckens i morgon. Som uppladdning. Där sker förstås inget hemligt (det finns inga hemligheter i fotboll eftersom Roger Gustafsson och IFK Göteborg redan har avslöjat alla redan). Däremot fokuseras det på olika saker vid olika träningar.

IFK slipade på ett betydande moment i går. Instick från ytterback/yttermittfältare på överlappande ytterback/yttermittfältare på ytan mellan motståndarnas ytterback och mittback. Den överlappande spelaren slog sedan en hård passning snett inåt bakåt mot en framstormande mittfältare efter det att anfallarna tryckt ned motståndarnas backlinje. Effektiviteten och kvaliteten under övningen var mycket hög. Samtliga spelare i avslutningsläge, särskilt Mattias Bjärsmyr, Gustav Svensson och Thomas Mikkelsen, var träffsäkra.

Från höger turades Emil Salomonsson och Jakob Ankersen om att slå inlägg. Från vänsterkanten tog Haitam Aleesami alla i samarbete med fystränare Johan Kristoffersson.

Det nöttes.

Det stöttes.

Och det blöttes.

Bli alltså inte förvånad om det här spelmomentet blir framgångsrikt och välanvänt på söndag.

Återkommer med spaningar från Häckens träning i morgon.

Det finns en viss risk att IFK Göteborg kommer till spel utan både Gustav Engvall, Mikael Boman och Sebastian Eriksson. Eriksson avstod onsdagens fotbollspass och klev av torsdagens.

Kan han inte spela ersätter antingen Martin Smedberg-Dalence eller Tom Pettersson. Spelar inte Mikael Boman (nu när Engvall skall opereras) ersätter Thomas Mikkelsen.

Dansken har visat god form under de inledande matcherna och är ingen försvagning jämfört med IFK:s senaste anfallsinsats, då Engvall spelade ”halvskadad”.

49 kommentarer om “Blåvitts ”hemliga” derbydrag

 1. Usch vad det gnälls så fort det skrivs något ”negativt” om vårt Blåvitt. Om ni nu tycker att det bara skrivs skit så får ni väl sluta följa bloggen?

  Är jätteglad som Blåvitt-supporter att här skrivs så mycket om Blåvitt men tycker också att det är roligt att läsa om de övriga Göteborgslagen.

  Tror inte att Gerhardsson sitter och lägger upp sin taktik utifrån Balkanders blogginlägg så vi Blåvittsupportrar kan nog lugna oss något. Däremot så var det intressant för mig som supporter att läsa och något att hålla ett öga på under matchen.

  Kämpa på Balkander!

 2. Nu får ju ändå ni Blåvita ge er. Titta i GP på sportsidorna när det närmar sig match eller varit match i Allsvenskan då det är minst tre artiklar om IFK, BKH kanske får en eller två. Och att tycka att bloggaren favoriserar ett lag efter att tagit ut svängarna en gång visar ju bara hur enögda man är i det blåvita lägret. Hur mycket galla borde inte de andra klubbarna i stan spytt på nyss nämnde bloggare honom åren om de skulle agerat på likadant sätt som ni nu gör.

  1. Naturligtvis skall skriverierna stå i relation till intresset för respektive klubb.

   Det görs undersökningar angående supportersympatier varje år, och dom visa samma resultat varje år.

   En Enorm Majoritet håller på Blåvitt, några få på Häcken och nästa inga alls på Öfverklassen och GöteborgsAlkoholisterna.

  2. Frågan är snarare varför GP ens skriver om Häcken i dessa tider när det ska jagas klick. Att man inte drar sig för att provocera IFK:s supportrar är säkert planerat, det rör upp känslor, och fler som läser.

   …men som sagt, varför ödsla tid på att skriva om Häcken och deras närmast sörjande? Balkanders senaste blogginlägg som fokuserar på BKH har noll kommentarer. Det om Blåvitt 40+. Chefredaktören, noterar du detta? 😉

 3. Tänk er om man skulle få läsa upprörda kommentarer på DN:s hemsida om att tidningen favoriserar Brommapojkarna framför AIK.

  Ungefär så löjliga känns era konspirationsteorier om att Balkander hejar på Häcken.

  1. Tack för den underhållande länken.. det var nog roligast denna veckan..
   lite Ack värmland .. fast på göteborgska.

 4. Nu har så många redan kommenterat att Balkander önskar Bkh en ”islossning” i derbyt att det borde börja kännas tjatigt men det är snarare tvärtom så att det är värt att hur många gånger som helst påpeka det faktum att Balkander alltså önskar att Bkh utklassar IFK Göteborg…

  Märkligt kan tyckas, men han följer bara den röda tråd GP och Balkander själva valt att följa en längre tid som är väldigt pro-häcken och anti Göteborg.

  Däremot går det ju inte att förneka att det hela stegrade till ytterligare en ny nivå nu när GP:s favorit[fotbolls]bloggare öppet önskar att det ena laget utklassar det andra.

  En För Alla – Alla För Blåvitt!

 5. Ni på GP måste ogilla Blåvitt Stenberg ät Aikare, börja kritidkt granska häcken. Deras slavkontrakt på unga Ghana spelare.Nä det var bättre då Tarra var på GP

 6. F.ö e det inte så… Att häcken spelar fenomenalt fantastiskt kontinentalt rolig fotboll?

 7. Det är så klart riktigt, att Häcken är inte uppe på IFK-nivå än, vad gäller förväntningar och press utifrån – men med tanke på vad de själva kommunicerar ut, om rolig fotboll och att de ska ”krossa IFK Göteborg” så hade det varit intressant att se dem bli bedömda utifrån sina egna premisser.

 8. Mycket bra att du skriver både om BK Häcken och Blåvitt. Du är nästan ensam om att visa intresse för Häcken i media. SVT hoppar också gärna över Häckens matcher när det är sammandrag. Naturligtvis tycker Blåvittsupporters att du gullar med Häcken när inte Blåvitt får all uppmärksamhet. Mycket patetiskt.

 9. Går gothia pengarna till julbonusen för er på gp? ”Jag hoppas på fler och på islossning för Häcken”….

  Skulle vilja se den dagen DN skriver att dom hoppas Bajen kör över Djurgården..

  1. Jag har inte fått vare sig bonus (någonsin) eller julklapp från GP på flera år, så nej. Islossningen för Häcken skall inte uppfattas som ett önskemål om motsatsen för IFK.

   1. Jag tror du mycket väl vet när utryck som islossning används. Så att förneka att du hoppas på att det blir en islossning för Häcken inte skulle likställas med att du hoppas på att Häcken vinner är ju bara löjligt!?

 10. ”Hoppas på islossning för Häcken..” du hoppas att Häcken skall vinna mot IFK…Ja du är ju öppen med det…det skall du faktiskt ha respekt för… men varför har GP som Göteborgs största tidning en sån negativ inställning till IFK ni har skrivit ner IFK i flera år nu…samtidigt som ni gullar med Häcken…..

  1. Uppfattar inte att vi gullar med Häcken, ej heller skriver ned IFK, men respekterar din åsikt.

   1. Hmmm, du har svårt för att dölja att du/GP gullar med BKR …. !

    Det står ju Häcken tryckt i din panna!!!

   2. Vi kanske överanalyserar din text..Men GP är som sagt enligt mig för negativa till Blåvitt! Bör tillägga att du oftast skriver bra och vettigt..Trots att du jobbar för GP 😉

  2. Skrivit ner blåvitt nu får du allt försöka hålla dig ren från spriten ett tag. gp skriver ju sida efter sida om erat sket gäng vecka efter vecka. gp borde kallas änglabladet eller blåvitt Pravda. Tidningen gör inget annat än hyllar er. Blåvita som inte kan se verkligheten börjar man tröttna på.

 11. Undrar just varför ingen tagit upp att Häckens start den här säsongen är den sämsta på 2000-talet?

   1. Dock drar jag mig till minnes att det var ganska svarta rubriker när IFK inledde Real-året 2012 med 1 poäng på tre matcher – och ännu mer efter 2 poäng på 4 matcher. Samma situation som Häcken sätter sig i om de förlorar på söndag vill säga.

    1. Sant. Häcken är inte uppe på IFK-nivå än, vad gäller förväntningar och press utifrån.

 12. Intressant och bra artikel för oss läsare. Och Häcken kan göra sina egna analyser och ev spionuppdrag. Knappast en artikel som avgör matchen utan Blåvitts överlägsenhet.

  1. De behöver mer sprutt i anfallsspelet. För att överhuvudtaget komma i målläge.

 13. ”Hoppas på islossning för Häcken..” Ännu en gång har du visat dina sumpatier för Häcken… Tråkigt!

  1. Jag har inga Häckensympatier, mer än att det är kul om det går bra för alla lag inom GP:s spridningsområde.

   1. Kan du förstå att det sticker i ögonen på oss IFK-supportrar när du skriver så? Tycker det är osmidigt och onödigt formulerat om det nu är som du säger ang. dina sympatier..

  1. Inget större avslöjande, va? Dessutom bör man påminna sig själv om sitt uppdrag, att informera, granska och kommentera.

  2. Är väl ändå inget ”rocket science” … men jag förstår andemeningen.

   Vi har en STOR klubb i Göteborg och den dissas av GP och har så ”alltid” gjorts. Däremot har vi två andra (f.d. ??) storklubbar och en som saknar traditioner helt och hållet, där den sistnämnda stöttas maximalt av såväl GP som kommunen …

   Balkander ”vägrar” vara en grävande journalist för att lägga en GC-redovisning på bordet där man ser alla intäkter och kostnader.

Kommenteringen är stängd.