Blåvit serieledning – och rödblå urladdning

Inte nog med att den avbrutna matchen på Borås Arena kom igång igen, Elfsborg lyckades kvittera Malmös 2-1-ledning – vilket innebär fortsatt göteborgsk serieledning.

Skrivet bara någon timme efter att jag bevittnade Öis utskåpning av QvidingGamla Ullevi där 3-0 mycket väl kunde varit 6-0 och där Niklas Klingberg, Hampus Boman och Fredrik Björck var väl så bra som målprotokollsnoterade William Atashkadeh och Jakob Lindström.

Att Klingberg, som var hjärnan bakom Öis vackra 1-0-mål utgick i paus skall ses som en försiktighetsåtgärd efter känning i baksida lår i slutet av första halvlek.

Jag uppfattar Öis som ett närmast nog komplett söderettalag, där rutin och tyngd i mängder blandas av talang och fart i klasar.

Björn Anklev känner ni till. Jag skulle hävda att Sebastian Olsson är minst lika bra. Och att George Mourad är i bättre form än på länge. Han är troligen fotbollssmartast i Öis – och definitivt svårast för motståndarna att hantera.

Nu luktar fortsatt tätkänning för Öis, veckan efter beskedet om att sportchefstjänsten tas bort. Vad som händer med Kent Carlzon är oklart. Enligt turordningsreglerna kan han mycket väl dyka upp i ny roll – varför inte som klubbdirektör?

Fast den positionen är väl Pierre Edströms.

***

Fem dagar kvar till cupfinal på hemmaplan, sedan – som serieledare – AIK, också på hemmaplan.

Det är perioder som dessa det är allra roligast att vara fotbollsspelare.

Eller fotbollsbevakare.

***

Förstod att IFK Göteborg besegrade BK Häcken i U21-serien på Hjällbovallen på förkvällen, men att Häcken – åtminstone i första halvlek – varit det bättre laget, med bland annat Tom Söderberg i comeback.

***

Det sägs för övrigt dessutom att ingen gaisare, inte ens någon av ledarna, var tillgänglig för samtal efter 0-5 mot Sirius i superettan. Det kan man kanske förstå.

Fast vad sänder det för signaler till supportarna?

Snacka gör man bara när det går bra?

15 kommentarer om “Blåvit serieledning – och rödblå urladdning

 1. Ang. bengaler och stoppade matcher …

  Om det nu är så att bengaler är förbjudet och kommer så att vara, så har jag ett väldigt ”enkelt” förslag som skulle få bort dem på nolltid. Inga böter behövs.

  Utrym sektionen där det bränns bengaler – alla, ingen nämnd ingen glömd. Alternativt, att de övriga på den sektionen pekar ut dem som har tänt på.

  Det tar högst två matcher så är problemet löst. Ingen vill bli utslängd ”orättvist” – typ!

  Tipset är gratis … vassego!

   1. Jo, instämmer, men alla på sektionen har nog inte bränt bengaler. De s.k. oskyldiga drabbas en match … tyvärr … illa nog.

    1. Varför inte låta brandkåren spruta vatten eller skum över bengalsektionerna till att börja med efter en uttalad varning efter första brännandet?

     Och, vilka kan orsakerna vara att det inte bränns bengaler eller annat otyg på hockeymatcher?

 2. Det kanske fanns och finns randiga skäl och rutiga orsaker till att ingen kunde nås på telefon. Något galghumoristiskt kan man väl säga att spelarna i GAIS efter Ekundes utvisning var ungefär lika närvarande i Uppsala som GP var – det vill säga inte alls.
  Vad skickar då lokaltidningens frånvaro för signaler till läsarna när GP inte ens mäktar med att städsla duktige Tobias Jansson för detta uppdrag?

  1. Det är av ekonomiska skäl. Vi köper färre jobb i Sthlm numer. I fredags ringde vi på Kalmar-IFK och ringer även på vissa Frölundamatcher under säsongen, dock alltid tv-tittade i första läget.
   Jag har sett tv-klippet på sajten från de fem baklängesmålen och förstår nästan varför de inte svarade.
   Vete sjutton om jag hade gjort det heller.

   1. Ringde ?

    Har ni inte ens råd med Viaplay ?

    Sänder inte dom alla Allsvenska matcher ?

    1. Viaplay sänder ”veckans match” eller typ de som går på ”CMore Sport”, inte dem som går på CMore Live 1-4 …

  2. Var inte ens Lokaltidningen där när Sirius spelade ?

   Uppsala verkar inte ha något vidare Fotbollsintresse,

   1. Nej, den staden har kultur, och därför har bandy varit ledande sport. Men nu verkar det saknas sponsorer och kommunal backning även för den??

 3. Var det inte Kent Carlzons egen tanke, när han plockade in bästa kompisarna Pierre Edström och Kalle ”Kula” Corneliusson, att de skulle ersätta honom?

  1. Det är möjligt. Verkar i alla fall märkligt om Pierre skulle ryka och Kent bli kvar?

Kommenteringen är stängd.