Hundralistan – nedre halvan

Det är från och med nu fritt fram att ha synpunkter på nedre halvan av 100-listan rörande Göteborgs främsta fotbollsspelare genom tiderna som publicerade i Göteborgs-Posten och på gp.se i dag.

Eftersom ni inte har sett den övre halvan än blir det svårt för er att ha synpunkter på vilka som saknas – tar dock gärna emot tankar kring de placeringar som har delats ut i dag.

Vilka borde inte varit med? Vilka är för högt? För lågt? Synpunkter på kriterier?

Hörs i morgon igen.

Trevlig lördag!

6 kommentarer om “Hundralistan – nedre halvan

 1. Har väl inte hittat så många konstigheter, några spelare har man Aldrig hört talas om, andra har Morfar berättat om.

  Men vad har Nicklas Bärkroth med att göra, gjorde han något rätt i Blåvitt, Robin Söder kom inte med, han hade ju i alla fall fördelen att inte kunna bli avblåst för Off-Side (Han påverkade aldrig spelet).

  Det enda riktigt stora Stolpskottet ser ut att vara Stig Töfting, jag har inget minne av att han utmärkte sig under den säsong han spelade i Häcken. Tycker väl inte heller att Gudjohnsen bör hamna så högt. Dom gjorde säkert mycket bra någon annan stans men att avsluta sina karriärer mediokert i Göteborg borde inte räcka för att komma med på listan,

  Det är skillnad om man spelat flera år här, och senare blivit proffs utomlands och kanske tom kommit tillbaka och avslutat här.

  1. Töfting höjde Häcken, både mentalt och sportsligt, men var – som du är inne på – precis som Arnor bäst någon annanstans.

 2. Sorgligt tråkig kommentar…
  Av senare tiders spelare (nåja,…) är Sonny Åberg det för mig mest överraskande, kan bero på annat än fotboll var i mitt fokus då, men ändå. Holger Hansson läste jag om som barn, roligt att han är med här, vad jag förstått en riktigt stark profil, denne man. Lennart Wing, såg jag spela i den första match jag överhuvudtaget bevistade, en landskamp mot Danmark 1962. Han bildade vänsterkant med ÖP, som debuterade i A, om jag minns rätt. Modern ytterback, som sedan följdes av Hans Selander, en av landets mest intressanta elitspelare genom tiderna, men ingen Gbg- anknytning. Kurt Axelsson hade jag gärna sett högre upp på listan, en okonventionell mittback, mycket elegant i sitt spel, med i det landslag där Kindvall blev hjälte, 1969 på ett fullsatt Råsunda, innebar c:a 49 900 på den tiden. Historien om Guldfot var intressant att läsa…

 3. Precis som med allt annat ni tar för er på GP, så ska alla klubbarna med, det ska vara rättvist och alla ska få plats. Och då faller det så klart platt, eftersom det bara finns en klubb i den här staden som har rönt framgång. Listan blir därför helt ointressant.

Kommenteringen är stängd.