Blåvitt i samtal med österrikisk dal

Det finns alltid en risk med att hylla 0-0-matcher, särskilt när man gör det innan tränarna har uttalat sig. I dag verkar det ändå som att jag och IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson hade samma uppfattning om händelserna nere på planen.

Mycket bra, för att sammanfatta (Jörgen hyllade på presskonferensen alla delar av den här matchen).

Och visst kan man hävda att Blåvitt, som brände en straff, var närmast segern, man kan också påstå att Djurgården, som hade dubbelt så många avslut på mål, var mest värd trepoängaren.

Minst lika spännande snack efteråt, där Martin Kurzwelly och Mats Gren träffat ett österrikisk turistort för samtal om framtida samarbeten och reklamplats på Blåvitts matchtröja.

Jag uppfattade saken som att det gäller nästa säsong, och att dalen – den österrikiska – vill att vi svenskar skall åka och hälsa på dem lite oftare. Både från Göteborg och Stockholm.

Det rör alltså på sig.

Stod och väntade en stund på Haitam Aleesami, som på nytt gjorde en stark insats, för att höra om han möjligen talat med norske förbundskaptenen Högmo, men icke.

Aldrig, betonade den duktige vänsterbacken.

IFK behåller tätpositionen i serien och möter Elfsborg på torsdag. Därefter avslutas vårsäsongen med match mot Hammarby på söndag.

Det har varit en bra vårsäsong för IFK Göteborg, att spela 0-0 hemma mot Djurgården är inte dåligt, om än två poäng färre än spelarna och fansen förstås hoppats på.

Ralf Edström gjorde sin sista match som expertkommentator på radion i kväll.

Han lämnar ett tomrum efter sig, den gode ”Raffe”.

11 kommentarer om “Blåvitt i samtal med österrikisk dal

 1. Om IFK låter mittbackarna spela fram bollen i stället för att låta SEB gå ner och hämta den, skulle IFK ha en man till på mittfältet och därför snabbare få tryck på motståndarna. Om SEB dessutom, när det inte är nödvändigt, kunde göra sig av med ovanan att göra ett extra varv med bollen, innan han spelar den vidare, skulle IFK få snabbare anfall och därigenom öka chanserna till att göra mål.

 2. Straffen korrekt. Han är på Salomonsson både utanför och innanför straffområdet. Mycket märkligt att många anser den vara tveksam. Haitam och Alvbåge ruggigt bra igår. Resten gör en helt ok insats men ingen riktig spets. Tyvärr har vi får dåligt anfallspar för tillfället. Hade vi haft Vibe-Engvall i höstens form så hade vi möjligtvis haft ett kryss mot MFF men resterande matcher hade vi vunnit(DIF och Gefle).

 3. Tränarstabens och spelarnas uttalanden om att det fortfarande tränas på hårt undrar jag lite över. Med bara några matcher kvar kanske man skulle skippa den tuffa fysen för att spelarna ska ha en fysisk formtopp och köra på igen under uppehållet? Bara en tanke.

  Spelarna har ibland sett lite trötta ut.

  Sen att Lennartsson tycker att de unga spelarna helt enkelt är för dåliga för att få speltid må så vara, men det gör ju truppen väldigt tunn. Inte så många spelare att gå runt på under tufft spelschema. Blir ännu värre under EL-kvalet. Får hoppas på Ghanaspelarna, men de kommer behöva anpassningstid enligt Gren.

  Vibe behöver göra två hattrick de närmaste matcherna för att IFK ska få bra betalt för honom.

  Det gäller att rycka lite mot Elfsborg för att kunna ha några poäng till godo med tunn trupp under EL-kvalet.

 4. Gick tåget nu trots serieledning? Vi hade chansen att rycka men Seb missar en straff, så typiskt. DIF kan visserligen ta poäng av Malmö precis som de gjorde mot Elfsborg men spelprogrammet gynnar Malmö med extra vilodag. Nu har vi troligen inte råd med den traditionella högsommarsvackan. Jörgen Lennartsson kommer säkert göra samma misstag som Stahre och matcha laget för hårt i både EL-kval och allsvenskan, tyvärr.

 5. 1. Kommer också att sakna Ralf Big Time…

  2. …träffat ett österrikisk turistort?! …en österrikisk turistort blir nog bättre…

 6. Rättvist, smärtar som blåvit att säga det, men det var Rättvist. Även straffen var felaktig så även här var det rättvist.

  1. Vi konstaterade ungefär samma sak, att eftersom den inte gick i mål behöver vi inte resonera kring dess riktighet. Men den kändes tveksam.

  2. Att den var felaktig kompenseras av att det inte blev straff (Boman) trots att det skulle ha varit det.

   Prestation av Målvakten dock som enligt Text-TV räddade en Straff som tog i Utsidan Stolpen.

Kommenteringen är stängd.