Dansk dynamit i Blåvitt, fjärde rödvita matchvinnaren

Sören Rieks gjorde två mål mot Falkenberg, Jakob Ankersen segermålet mot Halmstad borta på tilläggstid, Lasse Vibe ordnade enda fullträffen mot Elfsborg senast – och Thomas Mikkelsen avgjorde med sitt första allsvenska mål någonsin mot Hammarby på söndagskvällen.

Snacka om danska veckan hos IFK Göteborg, ett rödvitt gytter av kompetent anfallskraft.

Helt säkert: Allsvenskan har aldrig skådat något liknande.

Lika säkert: Hammarby var närmast segern på Tele2 Arena.

Samtidigt: IFK Göteborg 2015 är ett av tidernas mest svårbesegrade lag. Fem insläppta mål på 13 matcher är 0,38 i snitt. 32 poäng efter 13 omgångar är 2,46 poäng per match. Det skulle, om trenden hålls i, sluta på 74 poäng. Rekordet från en allsvensk 16-lagsserie är 67 och är Malmös från 2010.

4 kommentarer om “Dansk dynamit i Blåvitt, fjärde rödvita matchvinnaren

 1. Anledningen till att det blev ett skitspel, från båda håll, idag stava P L A S T. Det går ju inte att få styr på bollen, den studsar som en pingpongboll konstant, är aldrig still. Måste kännas otroligt frustrerande att se bollen ta konstiga vägar vid varenda mottagning. Inte undra på att båda lagen tjongade för fullt, för hålla den längst backen är det ingen mening med… få ett slut på den här sjukdomen snart, man kan ju hoppas på att forskarna tar fram att det är förenat med livsfara att lira på plastaskiten så man tvingas till byte av underlag.

  1. Kunde inte sagt det bättre själv …

   Plasten är ett fanstyg helt enkelt … så undrar alla varför Sverige har så låg ranking … bort med plasten.

   1. Istället för att försöka få Plasten så lik riktigt Gräs som möjligt eftersträvar man att göra den så OLIK som möjligt för att kunna vinna fördelar gentimot andra lag.

    Hoppas att UEFA förbjuder Vidrig Plast I Europaspel.

Kommenteringen är stängd.