Tillbaka – då vann Blåvitt igen

Tillbaka i lunken.

Tillbaka på Gamla Ullevi.

Och självklart vände det för IFK Göteborg, som under min semester ofta har famlat efter form och segrar.

Nu fick vi allsvenskans första hattrick, ett drömmål av en vänsterback och en utvisningen som aldrig blev någon snackis men som avgjorde matchen.

Klantigt av Jasmin Sudic.

Och desto bättre av IFK Göteborgs nya mittfältsdansk Mads Albaek, som lyfte Blåvitts anfallsspel, gav det precision och skärpa, med magiska, svepande crossbollar, i stort sett alltid på läppen och med minsta möjliga antal tillslag.

Jag såg honom också löpa väldigt mycket, länge smarta, men med tröttare ben mot slutet.

Helt rätt att byta, och bara att gratulera IFK Göteborg till en mycket bra värvning.

Han kommer betyda ännu mer redan mot Åtvidaberg på söndag.

Sören Rieks var annars denna match stora behållning.

Att göra tre mål har ingen före honom klarat av i årets allsvenska.

Nu toppar han plötsligt IFK Göteborgs interna skytteliga på sju mål, ett före Lasse Vibe, som ju gått till Brentford.

Häcken hade ett par bra lägen vid 0-0, särskilt genom Paulinho, men då stod John Alvbåge i vägen.

Haitam Aleesamis 4-0-pärla bör televiseras i Norge under kvällen – och kanske, kanske rendera honom en plats i nästa norska landslagstrupp.

Han var mycket bra nu igen.

9 kommentarer om “Tillbaka – då vann Blåvitt igen

 1. Att döma av Albaeks insats hade IFK tur som missade Malangu. Fortsätter dansken så som mot Häcken och ännu bättre, vilket är troligt, är han den ende säkre innermittfältaren . Risiko verkar också vara rätt spelare tillsammans med Engvall. Gren/Lennartsson har gjort ett fint jobb med att ha fått ihop laget. Rieks stiger i aktning efter nyheten att han tackade nej till ryskt bud. Det finns annat än pengar. Inte blir det sämre efter hans tre mål mot Häcken. IFK verkar gå mot en ny vår trots att hösten närmar sig.

  1. Rieks gjorde en Vibe och stannade i stället för att ta pengarna. Delar din uppfattning där. Snacka om stolpe in på mittfältet. Min ranking där nu: 1) Albaek, 2) Eriksson, 3) Svensson, 4) Pettersson. Tror att Lennartsson nu tar chansen att använda Pettersson som innerback. Antingen från start eller som första ersättare.

   1. I rankingen tycker jag att Eriksson och Svensson skall byta plats. När det finns en framspelare i Albaek behövs en bakre innermittfältare. Eriksson har varit alldeles för väntande/långsam i sina uppspel. Det har gjort, att motståndarna rätt bekvämt kunnat ställa om till ett tätt försvar, som det inte är lätt att bryta igenom. Lennartssons och andras tal om svaghet på sista tredje-fjärdedelen beror på de ofta alltför långsamma uppspelen. Om 12-15 man står i straffområdet är det inte lätt att ta sig fram.

 2. Du får ursäkta herr Balkander, men vår finne kommer inte slänga in många baljor…..Vad är detta för köp…….?

  Sen väldigt oroväckande spel från minut 15 till utvisningen, på gränsen till utspelade.

  Den nye dansken påminner om en unge L Matteus…

  1. Jag såg inte just den här matchen men andra matcher mot Häcken jag sett brukar ofta se ut som du beskriver. Deras bollrullande i sidled kan se farligt ut men resulterar ytterst sällan i några mål och vi krossar som vanligt.

  2. … och Riski om Mika Häkkinen!
   Som alltid handlar det om laget. Jag gillade hans speed och begynnande samspel med lagkamraterna. Är mer rörlig än Boman, både i sidled och i djupled.
   Utspelade vet jag inte, men Häcken förde definitivt.

Kommenteringen är stängd.