Håll på Malmö, Blåvitt

Innan jag om en stund hoppas kunna presentera kvällens blåvita startelva till cupmatchen mot Kristianstad bör vi säga ett ord om den skånska rivalitet som inför Malmö FF:s kval till Champions League mot Celtic i kväll tar sig nya uttryck.

Jag kan inte, hur jag än försöker, förstå er som önskar motgång för Åge Hareides nya skapelse.

Huvudskälet, även för er som är inbitna IFK-supportrar, är förstås att ju bättre det går för de svenska lagen i Europa, desto senare går de in i framtida Europa-kval.

Däremot (dummare är jag inte) har jag full förståelse för att det ur ett supporterperspektiv är känslomässigt smärtsamt att ånyo se Malmö FF nå Champions League.

Dessutom ökar det inhemska avståndet till de jagande och klubbar som AIK, Elfsborg och IFK Göteborg får svårare att hålla jämna steg med de regerande svenska mästarna.

För närvarande är det bara Malmö FF som inom ramen för budget kan värva spelare som Nikola Djurdjic.

Det får konsekvenser, men jag vill ändå hävda att övriga lag – hur mycket det än skiljer ekonomiskt – både mentalt och sportsligt har höjt sig av MFF:s framgångar i fjol, där de spelade jämnt mot blivande mästarklubben Juventus under en halvlek och tog en någorlunda säker seger mot Olympiakos.

IFK Göteborg har sannolikt samlat in tillräckligt med koefficient-poäng för att höja sig några snäpp i den europeiska klubbrankingen till säsongen 2016/2017.

Sveriges totala placering och tilldelning styrs efter Elfsborgs, AIK:s och IFK:s utträde ur Europa League-kvalet nu enbart av hur det går för Malmö FF.

Jag vet inte hur ni resonerar, men oavsett om ni håller på Elfsborg, AIK, Norrköping, Elfsborg eller Blåvitt borde ni hålla alla tummar ni har för Malmö FF mot Celtic på Parkhead i kväll.

Ett Celtic som saknar Glasgow Rangers och som trots stabil ekonomi, goda sportsliga resultat och ett fint hemmastöd inte når samma nivå som tidigare.

Mikael Lustig är hel och spelar, holländske mittbacken Virgil Van Dijk är lagets kanske främste spelare och på väg bort. Skottlands landslagskapten Scott Brown är hårdför och styr ihop med norske Stefan Johansen spelet centralt.

En hel del, även bland inbitna Celticsupportrar, tyder på att det här är Malmö FF:s chans. Glasgowklubben har en del inhemska talanger men saknar en stjärna som kan leda klubben hela vägen.

Det avspeglas på publiksiffrorna på hemmamatcherna, där tidigare snittsiffran 60 000 bytts mot 45 000.

I kväll lär det dock bli fullsatt – och en faktor att ta hänsyn till för Malmö FF.

Samtidigt spelar IFK Göteborg och BK Häcken cupmatcher mot Kristianstad respektive Husqvarna. Öis tar sig an Värnamo – och i morgon åker Gais till Borås för match mot Norrby samtidigt som Lunden/Överås möter HelsingborgÖveråsvallen.

Det har alla möjligheter att bli en klassisk cupfest.

***

Apropå IFK Göteborg. Danske mittfältsvärvningen Mads Albaek är et sportsligt kap. Enligt uppgifter till GP är det även ett ekonomiskt kap. Övergångssumman till franska Reimes stannade, tvärtemot tidigare uppgifter, på en dryg miljon.

Sett till hans prestation mot BK Häcken i söndags är det inget annat än ett fyndpris.

80 kommentarer om “Håll på Malmö, Blåvitt

 1. Det kanske kan vara intressant att kolla på schweiziska ligan, där Basel, efter fina resultat i europacuperna nu tokdominerar. Detta gör ligan tämligen ointressant, även om de andra lagen naturligtvis varje år upprepar att de har som mål att vinna… Enda ”hoppet” är att Basel skulle missa CL ett år, vilket skulle leda till starkt minus i kassan, då budgeten läggs med CL-intäkter inräknade. Att Basel har enormt mycket bättre chanser att få bra spelare säger sig självt (de ”använder” Basel som språngbräda till mer välrenommerade ligor).

 2. Så underbart att uppleva att ett svenskt lag är med och kvalar till CL. Medan lag som blåvitt inte ens klarar av att kvala till EL mot enkelt motstånd. Hoppas verkligen inte att blåvitt vinner allsvenskan då lär vi definitivt inte få uppleva ens playoff till CL. Många av inläggen här är totalt präglade av ren avundsjuka – men en sak kan ni väl erkänna.. Ni sitter säkert bänkade i soffan och följer det spännande kvalet, ellerhur 😉

 3. Med detta inlägg har du nog trampat i klaveret Balkander! Men du har väl, likt Blåvitt, din sommarsvacka 😉

  Jag kom förresten på en klubb som indirekt kan gynnas när den rätt medelmåttige eventuellt Tinnerholm säljs: Åtvidaberg. På den nivån ligger den ekonomiska nyttan när främlingslegionen Malmö FF ”återinvesterar” sina pengar och varför ska de ö h t värva från svenska klubbar när de kan ligga så långt före på alla plan??

 4. Klart det är jättekul om Malmö FF lyckas med bedriften att vända mot grisiga Celtic hemma på svensk mark, Heja MFF även från oss i GBG 😀

  1. Maaaaalmö FF bäst i Sverige, det kan göra ont för många blåvita men det är FAKTA heja MFF!

   1. Vi ska väl inte börja jämföra meriter historiskt sett? Än så länge måste ni köra er egen matematik för att få ihop det. 😉

 5. Klart att man som IFK:are håller på Malmö FF när det verkligen gäller, svensk fotboll suktar efter framgång och det just nu är det bara MFF som kan ge oss alla den glädjen i vårt land.
  FRAMÅT MALMÖ FÖR SVERIGE I TIDEN

 6. Kommer aldrig hålla på äckliga mff. De har seglat upp som det överlägset svinigaste laget i allsvenskan..

  1. ”…överlägset svinigaste laget i allsvenskan..”

   Jag håller på Blåvitt och håller inte på MFF i CL pga att de skulle få extrem fördel av pengarna från två års CL-spelande i rad.

   Men att de skulle vara svinigare än några andra undrar jag vad du grundar på? Ja, Rosenberg spelar ganska fult och slipper både varningar och utvisningar, men vi hade ju Wernbloom i laget som ofta spelade över gränsen.

   Supportrar är så koncentrerade på att hata andra supportrar, spelare och lag att de glömmer att älska sitt lag ibland. Sluta bry dig om MFF och älska Blåvitt så slipper MFF ta så mycket energi från dig när du ska hata dem.

 7. Finns det någon utanför Skåne som gillar Mff? Sveriges sämst omtyckta lag. Självgoda, dryga och planens största gnällmånsar. Ett förlorat år om de vinner Allsvenskan.

 8. Alla här som ser en hotande framtid där MFF tar över allsvenskan fullständigt:

  1. Det troligaste är fortfarande att MFF faktiskt INTE vinner guld i år. Det betyder att något annat lag får chansen att kvala till Champions League nästa år – och kamma hem miljonerna.

  2. Att ett lag totaldominerar allsvenskan under en längre period har i stort sett aldrig hänt (det närmaste var väl våra sex guld mellan 1990 och 1996). Det känns alltså inte särskilt troligt att det händer nu heller.

  3. Vilket lag skulle någonsin kunna mäta sig med Blåvitt för tjugo år sedan? Eller med FCK för fem år sedan? Och hur har det gått sedan? Pengar är inte allt.

   1. Nej, jag försökte bara säga att risken att MFF tar över helt är väldigt liten.

    Jag håller på Blåvitt, men jag har alltid hejat på alla svenska lag i Europaspelet. För mig är det oändligt mycket mer logiskt än att heja på lag som Barcelona eller Liverpool. Jag har bott i Skåne, jag har varit i Malmö massor av gånger och jag gillar staden väldigt mycket. Och jag känner en gemenskap med spelare som Markus Rosenberg och Tobias Sana, bland annat för att vi talar samma språk.

    Däremot har jag ingen som helst relation till Celtic. Eller till Barcelona eller Liverpool. Eller till något annat lag utanför Sverige. Och därför hejar jag på Malmö FF ikväll.

    1. Men som snabbt svar. Nej, varken du eller jag, eller i princip någon i den blåvita supporterskaran, har en relation till Celtic. Men vi har en till Malmö FF, de är våra största antagonister. Vem man håller på i ett sådant läge är ju odiskutabelt.

    2. Fredrik
     De har redan tagit över med 3 guld på 5 år. Vinner de inte i år så kommer de att göra det kommande 8 av 10 år när ekonomiska fördelningen är så sned. Det är ju bara att titta på bredden i truppen, Blåvitt hade inget när Vibe försvann, man lever dessutom med lågt EK som gör satsningar extremt riskfyllda. Du är naiv som inte ser detta.
     Dessutom har MFF en vinnarkultur som saknas i de andra svensklagen i kvalspelet till CL så även om IFK skulle vinna i årets AS så är chansen att de går till CL mycket små.

     Belenenses är ett enstaka år men IFKs trackrecord i Europaspel är uselt från 2000 och framåt.

     Utan att gå dit har vi ett mycket sämre läge än MFF och det accentueras än mer med de extra miljoner MFF får hela tiden, värvningar försäljningspriser för motsvarande spelare etc.

     Vad som är bra för MFF kan aldrig vara bra för Blåvitt aldrig!
     Därför måste MFF misslyckas så mycket som möjligt.

 9. MFF tar inte så lätt segrar i EL därför gynnas nog rankingen bättre om de går till CL. Dessutom , tar de 3:e platsen i sin CL grupp går de väl till EL slutspel = fler poäng till SE va?

  Så rent rankingmässigt håller jag med Balkander, bättre om MFF går till CL. Hur allsvenskan kommer påverkas är en annan historia men kom ihåg mest pengar vinner inte alltid , årets allsvenska är väl ett bevis på det och historien lär oss detsamma (blåvitts haveri i slutet på 90 talet)

 10. Mattias, jag vet inte var jag skall börja… Supporterskap, jag antar att du aldrig haft något riktigt så jag förklarar. Oavsett om man håller på Blåvittt, Gais eller vad det må vara, så får man sitt supporteskap på unga ben och det är inget lag man byter ut när det börjar gå dåligt och hittar ett annat. Man är fast, tycka vad man vill om det. Att jag då som blåvittsupporter skall heja på värsta rivalen för några rankingpoäng som kanske indirekt ger en liten fördel vid ett eventuellt avancemang i europaspel är bortom all dumhet. Bortse från de pengar och fördelar malmö får rent sportsligt och ekonomiskt, hur tror du känslan är hos en supporter när värste rivalen kan sola sig i glansen och hyllas överallt? Jag förstår att du inte känner känslan, det har du ju sagt, men jag vägrar att begripa att du inte fattar hur man upplever detta kilt till och med.som blåvittsupporter. Det är rätt jäkla märkligt.

  1. Håller på Gais, håller på Malmö i CL men skulle aldrig hålla på Blåvitt…
   Jag vet, det låter hemskt men så är det…

  2. Dimebag!
   Det beror på att MB är ett stort Häcken-fan … därför har han mindre koll på supporterskap.

  3. Själv skulle jag aldrig byta lag. Har alltid hållit på Blåvitt och kommer fortsätta göra det även om det skulle gå dåligt i 25 år.

   Men vem har gett dig rätten att definiera ”rätt sorts supporterskap”? ’
   Varför ska du bestämma hur ett supporterskap ska vara?

   Jag håller med om att det är märkligt att en av mina vänner gått över till att hålla på Elfsborg från att ha hållit på Blåvitt större delen av sitt liv, men vem är jag att bestämma vad han ska göra?

   Jag anser själv att MFF får alldeles för stora fördelar gentemot oss om de går till CL igen. Jag har aldrig hållit på MFF i några som helst europasammanhang och ser mig inte göra det någonsin.

   Jag kan inte förstå att man håller på MFF i europa som motståndarsupporter, men det ger mig ändå inte rätt att definiera vad supporterskap är.

  4. Jag fattar, men undrar ändå varför man inte kan hålla på en konkurrent i tysthet; varför det skulle vara en så stor sak.

 11. Det största fel du gör är ju att du skriver att en värvning av djurdjics dignitet är omöjlig för övriga lag i AS.
  Först och främst är det ju ett lån, dessutom smäller värvningen av t ex Albaek minst lika högt statusmässigt, khalili, etuhu, Elm, hoiveld etc likaså.

  Alltså är det långt i från omöjligt.

  Ett argument för att det inte är så farligt om MFF tar sig vidare än gång till är ju däremot att skillnaden i värvningsutrymme mellan dom och övriga AS ökar ganska marginellt vid en ökning av deras kapital från 200 upp till 400 miljoner. Bägge summorna är oändligheter mer än någon annan.

  1. Jämför med Häcken. De har pengarna, men inga spelare. Eller rättare sagt, inte så bra spelare de skulle kunna ha om de verkligen vill tillhöra toppen.

   1. Det går inte att jämföra med Häcken som inte har publikunderlaget, inte attraktionskraften, inte äger sin arena eller ens är den största klubben i regionen!

  2. Det är inte bara pengarna det kommer an på. En spelare som Rodic hade aldrig valt att gå till Malmö om dom inte hade CL spel under fjolåret.
   Ett CL deltagande smäller väl förmodligen betydligt högre än EL oxå. CL två säsonger i rad och en stor påse pengar och Malmö kommer attrahera spelare som andra allsvenska lag inte har skuggan av en chans på.
   Jag håller med om att vi alla drar nytta av framgången men det svider något djävulusiskt att det är Malmö som drar tåget.

   Någon total dominans är jag inte lika oroad för. Jag får med åren en allt större respekt för svårigheten att bygga ett fungerande lag. Psykosociala faktorer, komplementerande fotbollsegenskaper + en hel drös med andra faktorer gör det svårt att ”växla” upp på en konstant högre nivå.

 12. Du skriver ju det själv. Det rationella argument som trumfar alla andra.

  ”Dessutom ökar det inhemska avståndet till de jagande och klubbar som AIK, Elfsborg och IFK Göteborg får svårare att hålla jämna steg med de regerande svenska mästarna.”

  Alltså är det uselt för alla andra klubbar om Malmö vinner. Punkt.

  1. Det är möjligt att jag är ensam om den här uppfattningen, men jag uppskattar alltid när det går bra för svenska lag i internationellt utbyte. Som för Luleå i CHL. 😉

   1. Du är inte någon supporter till 100% som mår psykiskt och fysiskt dåligt efter en förlust. Det är inget fel med det och personligen skulle jag gärna vara utan min patologiska kärlek till Blåvitt. Givetvis kan jag och andra tänka rationellt att det är kul för svenska lag att lyckas, att andra lag eventuellt kan få fördelar – men aldrig att en supporter till IFK önskar vår största rival någon framgång.

 13. För Fxx Balkander

  Att en GP-skribent önskar sig framgång för ärkerivalen

  Hjälper inte att IFK får chansen att gå in någon omgång senare i ELkval
  Vinner MFF i år igen alt nytt CL kommer de att prenumerera på AS de kommande åren
  Dödar intresset för AS totalt – jättebra enligt dig för svensk fotboll
  IFK måste få pengahög illa kvickt för att kunna vara ett seriöst hot mot MFF annars blir det MFF seger 9 av 10 år om de går vidare till CL
  Det blir för stor skillnad mellan lagen.

  Det är precis som Toll säger första pengahögen till stadium – snart blir det ännu mer till den redan bredaste truppen tror du de andra lagen har större chanser att matcha MFF nästa år?

  Orkar inte skriva massa invektiv.

  Hur kan du tycka detta är bra?

  1. Hey, det här är fotboll – och i fotboll kan allt hända.
   Minns när IFK hade mest pengar och högst status – och spelade bort allt på ett bräde (1998).
   Det handlar om kloka ledare också.
   Om mina uppgifter om en dryg miljon för Mads Albaek stämmer har Mats Gren & Co gjort ett stort jobb.
   Minst lika viktigt som kulor.

 14. Du är fan inte på riktigt Balkander! Finns inget bra med att Malmö tar sig till CL! Hur kan du skriva något så provocerande, du som representerar Gbgs största morgontidning? Ditt Blåvitthat är bara pinsamt! Nu när vi förnedrade ditt kära Häcken så var du bara tvungen att skriva det här ruttna inlägget med tanken ”alltid retar det någon Blåvit..”!

  1. Huvudet på spiken!!

   Ser att MR försöker tona ner sitt Häcken-engagemang, men de åren han har varit på GP har visat tydligt var hans sympatier finns.

   Men de som skriver på GP är inte som alla andra i media (rikspress som lokalpress) de flesta stöttar sina egna lag men inte GP, inte Blåvitt iaf.

   Det som historiskt varit Öis-Posten (avs fotboll) har nu blivit Gothia/Häcken-Posten.

 15. Alla håller med Toll här. Märkligt att du inte har bättre koll på detta Balkander. Du brukar ha hyfsad koll annars..

 16. Instämmer med föregående (plural) talare. Länge sen jag höll så mycket på ett oviktigt lag som Celtic!

  1. Ett av mina allra största fotbollsminnen var när jag, privat, såg Celtic-Rangers 5-1 hösten 1998. Henke Larsson 2, Johan Mjällbys debut och fullsatt på Celtic Park. Så oviktig? Nej!

 17. Balkander, jag håller på Blåvitt, jag skulle ALDRIG önska något annat lag i Allsvenskan lycka till i någon match. Och givetvis inte MFF av den anledningen som du själv nämner, pengar. Fotboll idag handlar om minst 50% ekonomi. Det kommer vara den här ekonomin som kommer driva MFF till ytterligare en titel som Svenska Mästare i år igen trots en ”usel vår” (enligt journalister). De har helt enkelt pengadoping vilket gör att de kan hålla mer eller mindre två allsvenska trupper och sitter på ett kapital som kanske motsvarar resterande allsvenska lagen ihop. Detta är, kan inte säga att de inte är förtjänga av det, mer förödande för Allsvenskan och oss andra i bakvattnet än vad det gynnar. Men sån är fotbollen och jag hade inte klagat om mitt kära Blåvitt varit i samma situation. Så summa summarum, GIVETVIS hoppas jag Celitic vinner med 10-0 idag och förödmjukar skåningarna något å det grövsta. Ett MFF med 200 mille till hjälper inte Blåvitt ett skit…

  1. Taget!
   Samtidigt tänker jag inte släppa tesen ”ju mer pengar som landar i svensk fotboll, desto bättre – för alla”.

   1. Tyvärr har du fel. Pengarna landar ju inte i svensk fotboll utan i Malmö!!! Malmö har uteslutande värvat spelare från utlandet under 2015 (undantaget en inlånad reservmålvakt?). Din tes om nedsipprande kapital gällde på 90-talet men nu är det klubbarnas marknad på ett annat sätt och globaliseringen har slagit igenom fullständigt.

    1. Ah, glömde Lewicki, åtminstone en spelare som gått inom Sverige även om Häcken inte fick ett öre.

 18. Du är helt fel ute här Balkander.
  Nr 1, Sverige kommer få en bättre rankning om MFF förlorar kvalet. Det baserar jag helt enkelt på att i kommande gruppspel så kommer MFF ta fler poäng i EL-gruppspel än vad man kan göra i ett CL-gruppspel. Så för svensk fotboll i stort är det bättre om dom förlorar.

  Nr 2, du har rätt i att flera lag höjt sig efter att malmö gick till CL förra året. Det var ett måste för att vi inte skall hamna i en situation som den varit i Danmark och Norge eller kanske än värre, Skottland.
  Där ett lag drar ifrån för mycket och resten får kämpa om platserna bakom. Nej Malmö har inte nått dit än, och det beror på att stor del av pengarna från förra CL omgången gick in i arenan där dom betalade av lån. Det innebär sänkta kostnader för dom. Skulle Malmö ta sig till CL igen och inkassera 200-250 nya miljoner, då kommer skillnaderna att börja märkas. Enda ”räddningen” för allsvenskan i så fall skulle vara att Malmö missar Europa helt nästa år. Då kan andra lag ha en chans att komma ikapp. Annars kommer det inte ske på en lång tid tror jag tyvärr. Speciellt när inget av övriga Svenska lag lyckades ta sig vidare till EL i år heller.

  Så det vore nästan förödande om Malmö lyckades igen skulle jag säga, jag som brinner för allsvenskan.

  Sen önskar jag aldrig malmö något gott alls, men det är en annan historia.

  1. Håller helt med. Lägg därtill argumentet att den satsning konkurrerande lag (IFK, AIK, Ellos etc) måste göra endast är rimlig ett eller ett par år.
   För Blåvitts del så är man rökt om en större ekonomisk satsning går fel. Att uttöka den ekonomiska klyfta som redan finns innebär ju självklart att vi går en tråkigare liga till mötes.

   Nej Balkander, du får nog tänka lite hårdare så skall du nog se att det finns fog för vår skepsis.

   1. Ta det inte personligt nu Christian, men känslan här är att många är nöjda bara vi har en jämn allsvenska.
    Har svårt att se saken från det perspektivet.
    Och det ena behöver inte utesluta det andra.
    Får vi en bättre ranking och kan i slutändan fler lag orka in i ett gruppspel.
    Såvitt jag har förstått planerar Uefa på sikt en tredje Europacup, något sämre än EL, något bättre än Tipscupen.
    Är det dit vi skall sikta?

  2. Njae, Toll. Här håller jag inte riktigt med om nr 1.

   Texten här nedanför kommer från Uefas hemsida. Om jag inte tolkar den helt fel måste MFF ta två segrar i EL:s gruppspel bara för att kompensera för de fyra poäng som de annars fått direkt genom att kvalificera sig till CL-gruppspelet. Och att MFF tar mer än fyra poäng extra i ett EL-gruppspel jämfört med ett CL-gruppspel känns absolut inte självklart.

   Och om de sedan går vidare från CL-gruppspelet rasslar det in ännu fler extrapoäng (visserligen föga troligt, men kunde FCK så…).

   ”Points system
   1. Each team gets two points for a win and one point for a draw (points are halved for matches in the qualifying and play-off rounds).
   2. Clubs that reach the round of 16, quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Champions League, or the quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Europa League, are awarded an extra point for each round.
   3. In addition, four points are awarded for participation in the group stage of the UEFA Champions League and four points for qualifying for the round of 16.”

  3. 1) Ett avancemang till CL ger fyra extrapoäng. Svårt att förutse hur det går i ett eventuellt gruppspel, men jag köper din poäng. Vad jag har förstått ger en vinst i CL/EL två poäng, så de fyra poäng CL ger kan ätas upp i EL.
   2) En utgångspunkt och måttstock för hela diskussionen är ”internationell framgång”. Inser också att en allsvenska som exempelvis årets, med tät toppstrid gynnar intresset och att Malmö med nuvarande regim och ytterligare kapital skulle kunna dra ifrån. Tycker dock att årets allsvenska visar att det, oavsett storlek på pengapåse, är svårt att balansera topplats i allsvenskan och framgång i Europa.

   Tänker alltid på dig när jag tänker på Malmö FF. #031Fotboll 😉

   Hörs!

   1. dom här poängen som du talar om, dom gäller väl för svenska lag, i nästa års cupspel? eller har jag fattat fel. glöm inte att på 80-talet, så höll alla på blåvitt i uefa-cupen. så älska ditt eget lag, men hata inte dom andra.

 19. Är priset på Mads pga skadorna? Sanslöst billigt för en spelare som kan visa sig avgörande för fortsatt guldstrid.

 20. Löjligt bra läge för Malmö, lättare lottning än förra året och de har haft flyt på vägen i år också med klantiga motståndare. Däremot väger det redan enorma avståndet till dem ekonomiskt på hemmaplan tyngre än eventuella fördelar i framtida EL-spel och gissningsvis och förhoppningsvis hoppas 99 av 100 anhängare till övriga lag att Malmö åker!

  1. Jag lever i uppfattningen att ett starkt svenskt klubblag är bättre än inget alls.
   För alla.

   1. På vilket sätt är ett enda fullständigt överlägset svenskt klubblag bra? Det kommer kapa intresset för allsvenskan totalt. Förstår inte hur man som sportjournalist kan vara så oinsatt.

    1. Det finns inga enkla matcher eller givna segrar, ens i allsvenskan, ens för ett Malmö FF med 150 miljoner på banken. Det som kommer ske är att alla vill slå Malmö FF eftersom ”de spelar i Europa”. Förstår inte att du kan ha missat det.

   2. Är ett starkt skotskt lag (Celtic) bra för den skotska fotbollen? Det är ju där vi också kommer hamna om MFF har en kassa som är minst 100 gånger större, plus att de snart kan äga sin arena själva.

    1. I allsvenskan finns det finns väl fler föreningar med goda förutsättningar att nå framgång relativt andra allsvenska lag. I Skottland är skiktningen väldigt mycket mer ”cementerad”. Även om Malmö eller annan förening dominerar i några år så räcker det att dom missar Europaspel en säsong, en misslyckad ledarstabsbyte etc. Andra föreningar kan oxå kvala in och dra in dessa hundratals miljoner. Jag tror att den stora uppväxlingen som Malmö gjort är på organistaionssidan.

     De krav på ekonomistyrning som den nya arenan ställer har resulterat i en allmän kompetenshöjning i föreningen vad gäller ekonomistyrning och verksamhetsplanering. Där ligger en utmaning för övriga föreningar att matcha detta. IFK har jobbat sig uppåt med stadiga steg och har goda förutsättningar att hänga på. Lite flyt behövs men som ofta är det något man förtjänar.

   3. När Blåvitt var i denna position som Malmö är idag (alltså under 90-talet), så var det en fara för svensk fotboll enligt de flesta för-stå-sig-på’are.

    Fanns inte en dj-v-l utanför 031 (av experterna) – som tyckte det var bra, inte GP heller – givetvis.

    Men idag är det andra ”bullar”!

    1. Skillnaden var att 80-talet, precis som 90-talet var en publik golgatavandring. Nu snittar allsvenska matcher på 10 000. Intresset försvinner inte bara för att Malmö går till CL och tjänar massa pengar.

Kommenteringen är stängd.