Rakryggat av SVT

Kul med Häckens seger över Åtvidaberg, Gais kvittering mot Ängelholm och Öis stundande kvalspel till superettan. I skrivande stund är det Mjällby AIF som innehar plats 13 i superettan, vilken blir Sällskapets kommande motståndare. Lag 14 är Frej, lag 15 Utsiktens BK och lag 16 Brommapojkarna. Skillnad på svårighetsgrad där, helt klart.

Och så har SVT backat om Fotbollskväll. Jag skall inte ta på mig äran utan väljer kort att applådera beslutet. Mycket klokt och rakryggat. Sanningen är viktig, i den mån den är möjlig att kontrollera.

IFK Göteborg skriver om saken här och GP här.

Mitt inlägg i bloggen hittar ni här.

Tidigare krönikor i ämnet här och här.

***

Att Anders Svensson rasar efter matchen mot IFK Göteborg är förståeligt, att han går över gränsen svårare att försvara.

Helt klart, efter att ha sett repriserna, borde Elfsborg haft frispark i situationen innan Jonas Eriksson blåste straff. Precis som när Eriksson fattade sitt beslut hade jag inte sett någon repris när jag skrev min krönika i går kväll.

I eftermiddag spelar vi in avsnitt tre i vårt webb-tv-magasin ”Guldstriden”. Dagens gäster är Mats Gren, John Alvbåge och Carl Fhager. Samt förstås undertecknad och Fredrik Janlind.

 

7 kommentarer om “Rakryggat av SVT

 1. För mig tre solklara situationer. Fricks sparkar i första halvlek var solklar utvisning vilket troligen hade inneburit att ingen av de två övriga ens hade hänt. Nu hände de och självklart är det frispark för Elfsborg. Nu blev det inte så och därpå följde en fullkomligt solklar straff.

  Det jag dock ännu inte lyckats fått se är frisparken som ledde till Elfsborgs mål. Enligt många en horribel frispark men eftersom jag inte sett det hela kan jag inte uttala mig.

  Dåligt av Anders Svensson att skämma ut sig så. Han borde vid sin ålder vara ett föredöme. Dock starkt att han sedan ringde upp domaren och bad om ursäkt. Räddade sitt ansikte med det. Bra gjort

 2. Fokus har hamnat uteslutande på straffen som naturligtvis inte skulle varit.
  Men ingen pratar om den solklara utvisningen som Fricks spark i ansiktet i första halvlek borde ha resulterat i.
  En del försvarar sparken som en naturlig rörelse, vilket det absolut inte är. Solklar utvisning som Anders Svensson bortser från.

 3. Anders Svensson hade helt rätt,,, men han blev kanske lite för bitsk och arg så han skrämde blåvita anhängare?

 4. Magstarkt av Anders att reagera så starkt. Han om någon borde ju efter gårdagen inse att alla kan göra misstag… Han var bara lyckosam att det var Jonas miss som föranledde målet och inte någon av hans egna, hur skulle han då reagerat?

Kommenteringen är stängd.