Min dröm- och mardrömsgrupp i EM

12 december lottas fotbolls-EM i Paris. Så här rankar jag lagen i seedningspotterna 1, 2 och 4 – de lag Sverige kan få möta, från svårast till lättast.

Seedningsgrupp 1: 1) Tyskland, 2) Frankrike, 3) Belgien, 4) Spanien, 5) Portugal, 6) England.

Seedningsgrupp 2: 1) Italien, 2) Österrike, 3) Kroatien, 4) Ryssland, 5) Schweiz, 6)  Ukraina.

Seedningsgrupp 4: 1) Turkiet, 2) Island, 3) Irland, 4) Albanien, 5) Wales, 6) Nordirland.

Seedningsgrupp 3 innehåller förutom Sverige även Tjeckien, Polen, Rumänien, Slovakien och Ungern.

Det ger en ”drömgrupp” med England, Ukraina och Nordirland och en mardrömsgrupp med Tyskland, Italien och Turkiet.

Håller ni med?

6 kommentarer om “Min dröm- och mardrömsgrupp i EM

  1. Egentligen är min känsla att det handlar mer om hur vi själva uppträder än vilka vi får möta.
   Undantaget Tyskland.

 1. Man kan väl säga så här: Från seedningsgrupp 1 är det Tyskland och Spanien det gäller att inte få. Efter skitlottningen till kvalet till VM tycker jag att turen borde vända för Hamren och då slipper vi de två. I övrigt är det jämt men kanske att Belgien eller England skulle passa oss bäst.

  Från seedningsgrupp 2 gäller det definitivt att undvika Italien. Österrike kanske en del är grymt rädda för efter det som hände i kvalet men jag ser det nästan tvärtom. Gissa om Hamren och hans mannar skulle vara taggade inför ett sånt Revanschmöte. Nja Schweiz eller Ukraina känns just nu som lättaste motståndet.

  Slutligen då seedningsgrupp 4: Turkiet är i mina ögon mardrömmen medan Nordirland eller Albanien skulle få mig att le lite extra om de dök upp efter lottningen.

 2. Sverige har visat tidigare att det är duktiga i gruppspelet och kan i praktiken slå vem som helst när de har en riktigt bra dag. Det är mest och kolera i seedningsgrupp 1, England har gått som tåget i kvalet och blir svåra de med. Jag tror Frankrike är ett bättre väl, det vore dessutom kul att se Zlatan mot Frankrikes stjärnor. Jag tror Sverige kan slå vilket som av lagen i grupp 2, på samma sätt som de kan förlora mot alla lagen. Vi har revansch att utkräva på åtminstone 3 av lagen sedan senaste mötet.
  Island har varit fantastiskt bra i kvalet, men jag tror inte de har en chans i EM. Därför möter jag gärna dem i EM. Håller med om mardrömsgruppen (så det är väl där vi hamnar som vanligt). Drömgruppen blir Frankrike-Ukraina-Sverige-Island… Då tror jag vi svenskar som åker ner kommer få roligast.

Kommenteringen är stängd.