Hamrén efter Lennartsson i Blåvitt?

Jag har tänkt och kommit fram till att OM, skriver om, Jörgen Lennartsson är Svenska Fotbollförbundets man att efterträda Erik Hamrén som förbundskapten för herrlandslaget i fotboll bör dels processen ske och avslutas så fort som möjligt – och om Jörgen Lennartsson vill och kommer överens med förbundet – hans efterträdare i IFK Göteborg utses per omgående.

Ingen tjänar på att ha en ledare för ett klubblag vars säsongsmål ligger bortom ledarens slutdatum.

Det urvattnar trovärdighet, riktning och fokus.

Jag säger inte att det är det bästa förslaget jag har kommit med genom tiderna, men varför inte låta Erik Hamrén och Jörgen Lennartsson byta jobb med varandra.

IFK Göteborg skulle få en internationellt meriterad klubbtränare med titlar i både Norge och Danmark, dessutom bosatt i regionen och redo att ta vid när hans företrädare lämnar.

Landslaget skulle få en motiverad och skicklig fotbollstränare med uppdaterad kunskap om internationell fotboll, omtyckt i de flesta läger och hundraprocentigt dedikerad uppdraget.

Vi kan väl prata om detta en stund. Vad tycker ni?

Oavsett: Mitt förstnamn som förbundskapten från och med VM-kvalet i höst är Håkan Ericson.

15 kommentarer om “Hamrén efter Lennartsson i Blåvitt?

 1. Blotta tanken att Hamrén skulle ta över vårt kära IFK får mig att vilja klippa sönder årskortet och säga upp medlemskapet.Han kan ta sin ”shining”någon annanstans. Skulle allbäck bli assisterande då eller?

 2. Förstår hur du tänker. Men frågan är vem som skulle förlora mest på det bytet. Lennartssons erfarenhet av internationell fotboll (Räknar inte gamla U21 för hundra år sedan) sträcker sig till några misslyckade försök att ta sig till Europa League – senast blev han fullständigt överkörd i den psykologiska coach-kampen med Sá Pinto för att sedan också förlora EL platsen i en plattmatch. Och Frågan är vad Hamrén kan tillföra ett Blåvitt som redan har en hel del shining och attityd, men saknar taktisk finess och behöver slipa detaljerna i sina, ofta fantasilösa, anfallskombinationer.

 3. Mattias…. Har du nära och kära som tar hand om dig? Tveka inte att be om hjälp, det är inte ett tecken på svaghet! Jag hoppas att du återfår hälsan inom det närmsta. Håller alla tummar!

  Hamrén… Jösses…

  1. Ha ha ha! Bästa kommentaren idag. Ett felpass och man sitter på bänken resten av säsongen.

 4. Jag kan inte se att solen står högt på himlen så solsting kan du inte drabbats av? Jag tycker att Hamrén gjort ok resultat som förbundskapten, men sättet det skett på lämnar övrigt att önska. Om Lennartsson lämnar kanske Håkan Ericsson är ett namn för Blåvitt, eller vad sägs om en guldmakare från Norrköping?

  1. Party-Janne är från Halmstad…
   Håkan ”Åby2” Ericsson däremot, är född i Norrköping!

 5. Ditt omdöme verkar vackla, Balkander. Lider du av vätskebrist i öknen? Ta en pilsner till.

  Dessa destruktiva tankar bör kvävas i sin linda, tigas och stampas ihjäl.
  Hamrén är öjsare. IFK och Öjs är oförenliga storheter.

  Skulle Lennartsson, gud förbjude, lockas till landslaget finns det bara en tränare som kompensera förlusten – och det är förstås Håkan Ericsson.

Kommenteringen är stängd.