Ny kvalitetslandskamp av ”Nya Sverige”

Förlust mot Turkiet, men ingen anledning  till oro. Det här var ytterligare en landskamp med kvalitet av ”Nya Sverige”. Plus till många där insikten av Kim Källströms betydelse befästes, där Albin Ekdal orkade jobba hårt i pressen både i djupled och sidled och där nykomlingarna skötte sig finfint.

Tidigare har vi blivit smärtsamt medvetna om Zlatan Ibrahimovic betydelse för det här landslaget, nu gjorde det bara lite ont att PSG-anfallaren inte var med.

Jag imponerades av John Guidettis självförtroende, cykelspark och hårda jobba ”tills bollen är död”, jag älskade Emir Kujovic hänsynslösa inhopp och framspelning till Andreas Granqvists 1-1 och jag vill – återigen – lyfta fram Marcus Bergs betydelse för det här lagets defensiva struktur. Nytt stenhårt jobba av Panathinaikosanfallaren.

Nykomlingarna? Jojagtackar. Till Erik Hamrén: Spela gärna båda (Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson) igen  mot Tjeckien. De behöver det om de skall orka stå emot i EM. Tiden är knapp och erfarenhet guld värd.

På återhörande.