Årskortsrekord även för Gais och Häcken

Det råder fotbollsfeber i Göteborg. Inte bara IFK Göteborg, utan även BK Häcken och Gais har slagit nya, årskortsrekord.

IFK Göteborg passerade redan före påsk den tidigare rekordnoteringen från 2015 om 7027 årskort och har med en knapp vecka kvar till hemmapremiären mot BK Häcken sålt 7 316 årskort.

BK Häcken sålde i fjol 1 976 årskort, vilket var nytt rekord, och har med fem dagar kvar till premiären hemma mot Elfsborg passerat 2 000 sålda årskort.

Till den matchen är det sålt 3 500 biljetter. ”Vi är optimistiska och ser realistiskt på ett fullt hus”, skriver klubbens marknadschef Marcus Jodin i ett mejlsvar.

Vad gäller Gais, som premiärspelar mot Frej på Gamla Ullevi på lördag, är ökningen jämfört med förra året 200 sålda årskort.

”Den sportsliga satsningen och det nya arenaupplägget i en bra kombination”, svarar Gais marknadsansvarige, Erik Bergqvist, på frågan vad det beror på.

Öis är på god väg att slå förra årets rekordnotering på 750 och har i dagsläget sålt 620 årskort, klubbens näst bästa notering sedan årskortsförsäljningen inleddes.

 

10 kommentarer om “Årskortsrekord även för Gais och Häcken

 1. 200 mer än förra året är väl inte samma sak som rekord? Gais borde väl sålt fler årskort när de låg i allsvenskan?

 2. En relevant fråga här är ju hur Häcken räknar sina ”sålda” årskort? Är dessa verkligen sålda årskort?
  Tidigare år har de bland annat publicerat publik med antalet biljetter i omlopp, alltså inte antalet faktiska besökare.
  Delar man då ut hundratals biljetter och/eller årskort till sina ungdomsspelare säger det sig självt att statistiken blir missvisande.

  1. De flesta klubbar med bra ekonomi delar faktiskt ut bilj alt årskort till sina ungdomslag, så inte bara Häcken. Men det e klart i GBG så e Häcken det enda lag som inte har fogden runt hörnet.

   1. Med den ”logiken” är alltså BK Röva det enda laget i Göteborg som måste betala för att ens få NÅGON publik…

    Märkligt, väldigt märkligt, att de inte gör ett skit för att få folk till matcherna.

    1. Och deras Goda Ekonomi beror på att man Subventioneras med våra Kommunala Skattepengar. Genom Underpriser på Lokal och Planhyror vid Gothia Cup.

     Hur vore det att låta Skattebetalarna Rösta om vilka Klubbar som skall stödjas ?

    2. Och hur mycket får Göteborg tillbaka i skatteintäkter ifrån Gothia Cup ? Mer än vad de får ifrån Blåvitt, en fattig ”storklubb” som är sorgligt beroende av att sponsorer betalar för nyförvärv och skatter.

     Sen är ju saken den att jag är inte ifrån GBG utan Malmö, så MFF är min klubb. Sen om Häcken delar ut gratis bilj eller årskort, tja vi gör det i MFF och det är vanligt i Europa att klubbar gör så också. Jag ser det inte som att ”köpa” sin publik utan mer som goodwill.

 3. Klassiker:
  – När har Öjs sin nästa hemmamatch?
  – Njaaa, när kan du komma?

  (Eller heter dom Öff numera…)

Kommenteringen är stängd.