Målkamera ett måste – Frej blåsta mot Gais

Kommentaren ”nu vinner la vi serien, om vi tar tre poäng i en sån här jävla sketmatch” av en Gaissupporter efter matchen sammanfattar händelserna på Gamla Ullevi mitt i prick. Det kan vara ett sådant år.

Frej var det bättre laget, blev bestulet på ett mål, borde förmodligen vunnit, men åkte hem nollat. Gais räddade en boll på mållinjen, hade totalt två skott på mål – där båda gick in.

Det var alltså en sådan match.

Och alla ni som kan Gaishistorien och känner till hur gaisare ofta känner sig behandlade av förbund, domare, fru fortuna och herren själv vet att de inte kommer ofta.

Stolpe in. För Gais.

Vi talar kors i taket, första premiärvinsten sedan 2009, första premiärvinsten på hemmaplan sedan 2006 – och tre sköna, självförtroendebringande poäng.

Vänder man på steken och ser på frågan ur ett sportsligt perspektiv, med rättvisa i främsta rummet, var det här förstås skit.

Skit för superettan, skit för Frej och skit för alla de som tycker att målkameror är något de kan köra med i hockeyn.

Om bollar är en halvmeter över en mållinje skall de räknas.

Här finns i eftersnacket även en diskussion om domaren Nermin Cisic bedömde situationen som att Tommi Vaiho hade lagt handskarna på bollen, men det dementerades – av domaren själv.

Jag pratade kort med Nermin Cisic, som förstås helst hade sluppit hela den här historien, som ändå erkände att det borde varit mål och att förklaringen till att det inte blev det var att både han och hans assisterande varit skymda.

Alltså, målkamera.

Det är vad vi bör och kommer ha.

Det här var det grövsta, alla tänkbara VM-matcher inkluderade, jag sett i kategorin.

Håkan Helllström, födelsedagsbarnet, hyllades med en banderoll från en textrad i Gårdakvarnar och skit.

Gamla Gaishjältar som Hasse Samuelsson, Janne Olsson, Karl-Alfred Jacobsson och Samir Bakaou fick också sin beskärda del av premiärtifot. Det var vackert och värdigt.

Liksom det organiserade och godkända raketskjutandet vid de två målen.

Däremot är det tråkigt att höra om åskådare som lämnat arenan av astmabesvär efter tändandet av 50-talet bengaler.

Spelmässigt var det som Benjamin Westman uttryckte saken, förbluffande. Gais uppträdde i spelet inte som ett hemmalag, överlät initiativet till Frej och kom undan med blotta förskräckelsen – och tre poäng.

När ni läser detta leder Gais superettan. Jag har inte haft tid att kolla när det skedde senast, men jag tror att rätt många makrillar trivs bra med livet just nu.

• • •

Plus

Över 4 000 på läktarna i vårsolen. Mot Frej. En publikmässig kanonstart för Gais. På plats var även Öistränaren Marcus Lantz. Derby på Valborg!

Minus

Gais kan tvingas till rejäl omstuvning i backlinjen till Athletic FC United. Steven Old klev av skadad, Malkolm Moenza är avstängd efter utvisning och James Sinclair har känningar i ljumskarna. Tur då att Björn Andersson kom in som en härförare ihop med Carl Nyström.

– See more at: http://www.gp.se/sport/fotboll/gais/1.3046156-balkander-gais-upptradde-inte-som-ett-hemmalag#sthash.KxSZaNPd.dpuf

3 kommentarer om “Målkamera ett måste – Frej blåsta mot Gais

  1. Föga förvånande att Balkander tycker att målkameror skall införas när GAIS gynnas när ett regelrätt mål blir bortdömt. Undrar just hur det hade låtit om det hade gällt ifk?

  2. Kan vara bra för dommaren att få hjälp av tv bilder när man filmar till sej straffar också

Kommenteringen är stängd.