Efter otäcka smällen – spelar med specialskydd

Efter otäcka olyckan – Häckenbacken Simon Sandberg är, mirakulöst nog, tillbaka i spel redan mot Östersunds SK. Med ett specialskydd på handen.
– Nu mår jag bra, det enda är att handen är lite svullen, säger han.
Det var i samband med lördagens allsvenska match mot IFK Norrköping som Häckenspelare skadades och fick rullas ut från Bravida Arena på bår efter en timme.
– Jag fick en flygtur vid deras 1–1-mål. Det kom ett inlägg, Christoffer Nyman smög upp bakom, jag nådde inte bollen i luften, Peter (Abrahamsson, målvakt Häcken) kom bakom och jag flög in i stolpen, beskriver Simon Sandberg sekvensen.
Var du borta en stund?
– Några sekunder. Det blev lite svart.
Vad tänkte du då?
– Jag mådde ändå helt okej. Jag var inte borta. Det var mest ”Gazza” (Patrik Ghazarian, fysioterapeut) och de andra. När man har ont i nacken kan det vara något allvarligt.
Kände du att du hade ont i nacken?
– Ja, det hade jag. Jag hade inte ont i handen då, det var först i omklädningsrummet jag märkte det.
Sedan händelsen har det gått tre dagar och Simon Sandberg tränar precis som vanligt.
– Jag var uppe på akuten direkt efter och röntgade nacke, huvud och hand. Det visade ingenting egentligen. Det var bara en smäll mot handen. Och huvudet. Det gjorde ont i nacken i två dagar. I dag har jag lite känning. Men jag är redo för matchen på fredag.
Simon Sandberg har de fyra senaste matcherna spelat i backlinjens samtliga fyra positioner och var som vänsterback fram till skadan en av lagets bättre spelare mot IFK Norrköping.
– Det kändes helt okej. Jag har inte spelat så mycket där. En del landskamper. Jag känner mig trygg var jag än spelar i backlinjen.
Mot Östersund väntar möten med tidigare lagkamraterna Walid Atta och Ronald Mukiibi.
– Vi behöver en trea nu. Det handlar om att vinna matchen och det skall vi göra.