”Pakas” insats mest minnesvärd

Efter regn, sol. Efter rehab, comeback. Efter utskällning, succé. Och trots underläge, storseger. Klubben IFK Göteborg är skakad, men inte knäckt. Laget IFK Göteborg är pressat, men inte slaget. Nu: Framåt marsch.
Idrotten är förunderlig, fotbollens gåvor ibland så läkande. Föreningen IFK Göteborg har befunnit sig i parterrunderläge sedan i onsdags, spelarna under enorm press.

Som om det inte vore nog med inkastat knallskott och förmodad 0-3-förlust efter onsdagens mötesbeslut i disciplinnämnden vändes 1-0 till 1-2 via taffligt och ringrostigt försvarsagerande på Gavlevallen.

När vi någon gång i november summerar den här säsongen bör, oavsett hur den slutar, andra halvlek mot Gefle IF finnas med i analysen.

Mycket kan gå åt helvete för ideellt drivna idrottsföreningar, väldigt mycket kan också vändas till något gott.

Utan att rangordna följer här en genomgång av allt positivt som ”drabbade” IFK Göteborg denna måndagskväll på resa i Gästrikland.

Thomas Rognes comeback. Ersatte Hjörtur Hermannsson i mittförsvaret sista tio minuterna i första allsvenska matchen på åtta månader. Så kul. Så välförtjänt. Och så imponerande. Som han har slitit, fjolårets kanske främste allsvenske mittback, fram till den ödesdigra korsbandsskadan mot just Gefle IF i slutet av augusti 2015

Jakob Ankersens replik. Var på väg ur laget och utsattes för den hittills kraftigaste hårtork Jörgen Lennartsson levererat under sin tid som huvudtränare för IFK Göteborg. Snackade till sig en varning mot Malmö FF, byttes ut direkt – och hängde på gärdsgården nu. Fick – trots det – chansen och låg bakom fyra av sex mål. Wow!

Hjörtur Hermanssons första allsvenska match för IFK Göteborg från start. Vi kan fastna vid något eller några felbedömningar, men fältherreblicken och passningsspelet har han. Imponerande!

Patrik Karlsson Lagemyr. Det går inte att komma ifrån att just ”Pakas” insats och mål i slutskedet förmodligen är det vi kommer minnas allra längst från den här matchen. Inte nog med att det var talangens första för IFK Göteborg i allsvenskan. Det var väldigt vackert och får tankarna att fladdra fritt från Blåvittföregångare som Sören Rieks, Sam Larsson, Tobias Sana, Jesper Blomqvist och Tommy Holmgren. Ytterartisteri när det är som bäst. Såg ni tunneln?

Slutresultatet. 6-2. Blåvitt hade inte vunnit en match på nästan en månad och har en ny, förmodad förlust att inkassera på onsdag. Klart som korvspad att detta höjer ALLA som jobbar på eller i närheten av Kamratgården.

Jag vill även nämna Martin Smedberg-Dalence, som denna dag får personifiera slitet i det tysta. Det konsekventa, förberedda och hundraprocentiga. Ta chansen när det ges. Aldrig gnälla, bara lira. Avgörande insatser nu.

Jag hade inte velat heta Roger Sandberg för närvarande. Jag hade inte velat heta Dioh Williams heller, även om han fixade två vackra mål nu. Att släppa in tolv mål på två matcher, först mot Häcken, sedan mot IFK Göteborg, måste vara något slags bottenrekord i allsvenskan?

Plus
Patrik Karlsson Lagemyr. Genombrott är alltid störst, även om det är poängen som räknas. Välkommen till allsvenskan, ”Paka”. Det är här du hör hemma!

Minus
Nu är visserligen Rogne tillbaka, förmodligen från start mot Djurgården på måndag, men se över ansvarsfördelningen lite grand i backlinjen. Det såg lite väl enkelt ut nu.

3 kommentarer om “”Pakas” insats mest minnesvärd

  1. Nu glömmer du allt Hasse Blomqvist bland de små tekniska lirarna man kan lika Paka Lagemyr vid…

  2. ”Två fel gör inte ett rätt” sa alltid salig mor när vi bröder slogs, pekade finger och försökte skylla på att ”det var han som började”.

    I den bästa av världar beslutar därför disciplinnämnden att låta matchen sluta 0-0, eftersom Sveriges bästa domarteam felaktigt inte låtit lagen spela färdigt matchen.

    Och visst kan grisar flyga…

Kommenteringen är stängd.