På Olympia blir det dansk dynamit

Mycket var bra, en del kan bli bättre. Som Jakob Ankarens jämnhet. Ändå är han inne i sin bästa period sedan han kom till IFK Göteborg i februari i fjol. Insatsen mot Hammarby var fullt i klass med den mot Gefle och med Sören Rieks tillbaka i gott slag har Jörgen Lennartsson – trots att en avstängd Martin Smedberg-Dalence drar på landslagssamling med Bolivia – tre bra yttrar att välja mellan inför våravslutningen mot Helsingborg på söndag.

Jag tänker förstås även på Patrik Karlsson Lagemyr, som var ytterst nära att kröna ett utmärkt inhopp med mål i slutet.

Dock är jag tämligen säker på att Lennartsson startar med tre danskar på mittfältet på Olympia.

Så bra var Rieks och så bra är Ankersen.

Just så här bra de behöver vara för att IFK Göteborg skall hålla till i de övre regionerna av tabellen, just där supportrarna förväntar sig att laget skall ligga.

Bra var även mittbacksparet Thomas Rogne och Hjörtur Hermannsson. Islänningen slog en dramatiskt skicklig djupledsboll mot Emil Salomonsson i första halvlek och lämnar för Island, Lars Lagerbäck och EM på måndag.

Lämnar då gör även Gustav Engvall (U21) och Haitam Aleesami (Norge A).

Hur det blir med IFK Göteborgs överklagan till besvärsnämnden återstår att se. Inget har yppats från nämnden efter Blåvitts överklagan i torsdags, berättade klubbdirektören Mats Gren.

Han har dock fortfarande goda förhoppningar att agerandet från IFK:s sida skall för något gott med sig.

Stundtals var detta IFK Göteborgs bästa match för året. Problemet är jämnheten. Hammarby, ett mycket svagt Hammarby, tilläts ta över i slutet av första halvlek och hade även perioder i andra där de var det bättre laget.

När det gäller Gustav Engvall och Stoke föreligger inga nya uppgifter, det vill säga: Inget kontrakt i pipeline.

På läktarplats satt Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr och våndades. Jag tror att de var rätt nöjda med både vad de såg och resultat.

I tabellen är IFK Göteborg sex poäng bakom Malmö FF.

19 matcher kvar att spela.

6 kommentarer om “På Olympia blir det dansk dynamit

  1. Håller med. Fast inte bara så, den här gången och mot Gefle. Han behöver – precis som du är inne på – balansera snabba löpningar i djupled med boll, med kursändringar i sidled och passningar till lagkamrater.

 1. Blåvitt måste satsa allt på att ta sig till Gruppspel i Europa League. Säkra att man inte riskerar att åka ur Allsvenskan och prioritera ner Allsvenskan under den tiden.

  Ett sätt att rädda Ekonomin en säsong som ändå är körd.

  Tror inte det finns pengar att köpa Islänningen, såvida inte Bjärsmyr lämnar.

  1. Hjörtur har kontrakt till och med 17 juli. Och kan vara med i de inledande omgångarna av kvalet till Europa League (förutsatt att Island har åkt ur EM). Om det behövs. Sedan är det troligen över. Såvida inte Rogne eller Bjärsmyr är långtidsskadade eller har sålts.

 2. Med blossande röda kinder måste jag erkänna att jag inte saknat Bjärsmyr ett dugg. Eller ja, jo, det har jag. Bjärs är bäst!

  Men jag är så himla förtjust i islänningen Hjörtur Hermannsson. Tycker att han är en fenomenal och komplett fotbollsspelare, både defensivt och offensivt. Han har en blick för spelet och ett jäklar-anamma som jag inte sett sedan Peter Larssons och Glenn Hyséns tid.

  Kan vi spela med tre mittbackar? Eller sätta Hjörtur mellan Mads och Seb och prova om han kan funka som en ny Gustav Svensson?

  Ja, jag svamlar, men jag vill ju ha grabben kvar!
  Hoppas Prio-Nisse tycker som jag…

Kommenteringen är stängd.