Zlatan till Malmö FF? Tror inte det, va …

Jag är inte lika säker som alla ni andra på att Zlatan Ibrahimovic sönderanalyserade uttalande under pausvilan på Swedbank Arena syftade till en återkomst i Malmö FF.

”Jag älskar Malmö och jag önskar att jag kunde spela i dag. Men jag kommer, jag kommer. Vänta bara på mig.”

Låt oss bryta ned detta.

Samtalet handlade om Zlatans spelbarhet. Zlatan var precis som alla andra ledsen över att han inte kunde delta i matchen mot Slovenien, särskilt som matchen spelades i Malmö. Det han syftar på i fraserna ”jag kommer, jag kommer. Vänta bara på mig” handlade snarare om att han kommer att prestera under EM. Och att den malmöitiska fotbollspubliken därmed inte behöver oroa sig över att ha en skadad Zlatan under det stundande mästerskapet.

Nu riktade han sig till publiken på plats, den kom huvudsakligen från Malmö. Zlatan tänker inte göra dem besvikna. ”Vänta bara på mig”.

Notera i sammanhanget att DN:s uppgifter om att Zlatan ämnar sluta i landslaget efter den stundande EM-sommaren ännu inte har bekräftats av huvudpersonen.

Lägg därtill att en av Zlatans förebilder, Henrik Larsson, vid två tillfällen gjorde comeback i landslaget. Zlatan har än så länge ”bara” kommit ”tillbaka” till landslaget en gång.

Det skulle sålunda kunna handla om att Zlatan ämnar återvända till ytterligare landskamper på just Swedbank Stadion i Malmö – och inte nödvändigtvis till Malmö FF, som spelar på samma arena.

Det som talar för en flytt till Malmö FF är att klubben just nu ligger bra till i tabellen, bra till för ett SM-guld, något Zlatan Ibrahimovic – som jagar titlar – saknar i sin meritförteckning.

Om syftet är att fylla bältet med titlar vore ett halvår i MFF väl utnyttjad tid – för att sedan, om viljan finns, dra vidare till USA och Major League Soccer, som ju spelar vår/höst och har lönetak.

I sammanhanget är det viktigt att framhålla det Ibrahimovic själv uttryckte på torsdagens presskonferens, nämligen att han gillar att följa spekulationerna om sin egen framtid.

Det är därför inte långsökt att tro att vissa av de uttalanden som görs i nuläget handlar om att bidra till spekulationerna – och därmed förbättra förhandlingsläget med den egentliga måltavlan.

När Zlatans agent Mino Raiola tillbakavisar uppgifterna om Manchester United är det en del av ett spel.

Som Zlatan själv sade. Han har redan bestämt sig, det som återstår är att trycka på en knapp.

Färgen på den knappen har med prislappen att göra.

Malmö FF? Nej, inte nu.

Kommentarer om “Zlatan till Malmö FF? Tror inte det, va …

  1. Tror inte ja heller, men de e kul o se o höra på dom som tror de, nä har han fortfarande drömmen om en champions League titel så tror ja att Real Madrid ligger närmare till hands, går ju även rykten om att Bentzema ska lämna, en perfekt lucka att fylla för Zlatan

Kommenteringen är stängd.