Uppgifter: AIK-matchen skjuts till efter uppehållet

För första gången sedan omgång två och segern mot Sirius andas IFK Göteborg lite morgonluft. Årets största seger. Första konstgräsvinsten. Ännu en bortaseger. Två nya Hysénmål och Elfsborg på söndag.

Det kan – för omväxlings skull – bli en ”lugn” IFK-vecka, förutom morgondagens besked om ny speldag för AIK-matchen, den som blev uppskjuten på grund av misstanke om matchfixning i torsdags.

Enligt vad jag fått till mig kommer den av allt att döma spelas tidigast i augusti, efter AIK:s Europa League-äventyr. Och definitivt inte före upphållet, där både AIK och IFK spelar sin sista inplanerade matcher 4 juni.

I juli har AIK, tack vare kvalet till Europa League, redan dubbla matcher. Att trycka in ytterligare matcher där är i princip omöjligt.

Det kan alltså innebära att allsvenskan får leva med en haltande tabell i ytterligare tre månader. Det är naturligtvis inte bra, men vilka är alternativen?

För IFK Göteborg är AIK en kassapjäs, för supportrarna en av årets höjdpunkter. Att trycka in den i spelschemat utan möjlighet att ”kräma ut max” är dumdristigt.

Sedan skall polisen säga sitt. Kanske är det där skon klämmer. Högriskmatcher kräver också sin planering.

Definitivt besked ges i morgon.

4 kommentarer om “Uppgifter: AIK-matchen skjuts till efter uppehållet

  1. AIK har kommit väldigt billigt undan här, tänk om det varit en fd blåvitt-spelare som hotat en lagkamrat? Jösses vilka skriverier…

  2. Ja Svff har återigen gjort bort sig och fattat förhastade och felaktiga beslut. Matchen skulle självklart ha spelats enl plan. Den stora förloraren är liksom vid förra årets MFF match IFK. Känns som att Svff förföljer Götebogsklubbarna.

Kommenteringen är stängd.