En mycket bra trupp, Janne

Jag gillar truppen. Saknar ingen. Det här blir perfekt. Önskemål till spelarna: Håll er friska. Tips till Janne Andersson: Satsa på Jakob Johansson. Igen.

Det var mot Frankrike han fick chansen. Tog chansen. Fick sitt genombrott. Det var med honom vi snackade efteråt och förundrades över. Hur kan någon vara så bra i sin tävlingsdebut, dessutom mot Frankrike och i lejonets egna kula?

Nu vann visserligen Frankrike till slut med 2-1, men den tryggheten det gav är guld värd nu. Förbundskapten Janne Andersson vet, spelarna vet och vi vet att Sverige kan rubba Frankrike (om vi någonsin tvivlat och det har vi).

Det som i höstas var nytt är nu känt. Vi vet att Sverige har ett lag, ett spelarna gillar varandra, fungerar ihop, höjer sig tillsammmans. Och mycket väl kan ge Frankrike en match.

Hur många, handen på hjärtat, trodde att Sverige – utan Zlatan – skulle mäkta med att göra detta junimöte till en gruppfinal.

Nu står vi där och vet att en trepoängare på Friends för upp oss på samma poäng som fransmännen, att den där VM-platsen inte alls är utesluten och att de jagande lagen – tänker framför allt på Holland – inte har fått ordning på grejorna än.

En andraplats är inom räckhåll, en gruppseger inte helt utesluten.

Det är många som har höjt sig under det här kvalet. Vi har ett lag och vi har enskilda individer.

Individerna jag tänker på är Viktor Claesson, det är Ludwig Augustinsson, det är Robin Olsen, Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf.

Ingen har fallit ur ramen och är beredda att göra jobbet, kan göra jobbet.

Nu är John Guidetti och Martin Olsson tillbaka på bekostnad av Isaac Kiese Thelin och Niklas Hult. Det är två förstärkningar.

Kanske skulle Samuel Armenteros fått chansen, men jag tycker att Janne Andersson gör rätt. Han har tänkt igenom det här och då blir det bara löjligt om vi utanför skall klanka ned på det.

Det är lätt att fascineras av Armenteros framfart. Vi skall nog göra det. Men i den här truppen bedöms Christoffer Nyman och Ola Toivonen gå före. Jag köper det.

Det jag gillar med den här truppen är att det är konkurrens på varje plats. Emil Krafth tänker inte släppa högerbacksplatsen till Mikael Lustig bara så där. Pontus Jansson är sugen på att ge Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist en match. Och på vänsterbacken är det hugget som stucket, Augustinsson eller Olsson. Samma sak centralt, där Albin Ekdal, Oscar Hiljemark och Jakob Johansson är på samma statusnivå, men där Sebastian Larsson är ett fullgott alternativ. Till höger startade Jimmy Durmaz mot Frankrike senast. Sedan dess har Viktor Claesson tagit kliv och när nu steget före?

Till vänster är Emil Forsberg given, men Sam Larsson ett häftigt alternativ.

Framåt? Marcus Berg såklart. Men i senaste Frankrikematchen gjorde både Ola Toivonen och John Guidetti starka insatser. Vem bänkas nu?

Som ni märker är konkurrensen god, jämn och på en hög nivå.

Mitt lag just nu: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Emil Forsberg – Marcus Berg, John Guidetti.

6 kommentarer om “En mycket bra trupp, Janne

    1. Rätt små i utgångsläget. Han stod dock senaste matchen och gjorde det bra.

  1. Mitt lag: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, O Hiljenark, Emil Forsberg – Marcus Berg, John Guidetti.

  2. Ditt förslag ser riktigt kul ut! Det är väl bara Guidetti som jag tvekar på…

Kommenteringen är stängd.