Mer dramatiskt än så här blir det inte

Besked i morgon, alltså. Och kanske är det så en slipsten skall dras i föreningar som har funnits i över 100 år. En dag hit eller dit är inte hela världen. Bättre att det landar ordentligt och sjunker in istället för att – bara minuter efter avslutat möte – kommunicera ut det hela den blåvita familjen väntar på.

Framtidsbeskedet.

Vägvalet.

Inriktningen.

Frank Andersson sade tidigare i kväll till mig att det inte finns någon dramatik i beslutet. Fan vet. Mer dramatiskt än att fatta strategiska om hur pengarna skall satsas blir det knappast.

Och vad kan vi egentligen utesluta om beslutet inte innehåller någon dramatik?

Att ingen har fått sparken? Att inga beslut har fattats kring avtalsförlängningar? Inget om att fler spelare i A-laget skall ha en bakgrund i den egna akademin? Inget om målet och visionen att tillhöra toppen av allsvenskan och nå Europa har ändrats?

Klart att det finns dramatik i det här. Varenda kommatecken kommer nagelfaras i morgon, hur skickligt än ”kommunikén” kommer offentliggöras.

Även ett icke-beslut är ett beslut.

Görs inga förändringar i inriktning och budgetanvändande skulle jag våga påstå att det för kassören och de ekonomiskt ansvariga står inför en ytterst dramatisk tid.

Det blir före lunch. Det handlar om IFK Göteborg. Om framtiden. Om pengarna. Om hur 18 guld skall bli 19. Om när det skall ske. Hur mycket tid som skall ges. Vem som skall leda. Hur det skall ledas.

Allt det där vill vi veta.

Allt det där måste det fattas beslut om.

Gjordes det inte i kväll så behöver det ske snart.

7 kommentarer om “Mer dramatiskt än så här blir det inte

 1. Det som slår mig från rapporteringen från dessa styrelsemöten, är att det känns som det lika gärna kunnat vara en styrelsemöte med Göteborgs kommunstyrelse, eller något styrelsemöte i Socialdemokratiska partiet i Göteborg. Tror inte riktigt det går till så här, när Bosse Bank kör sina möten i Elfsborg, eller för den delen motsvarande möten i ÖIS eller GAIS heller. Finns inget som är rätt eller fel här, men känns det inte som om dagens verklighet i fotbolls-Sverige håller på att köra ifrån den kulturen och de värderingar som makthavarna i IFK Göteborg krampaktigt försöker hålla fast vid? Och därmed så ser vi en förening som känns vilsen och inte riktigt vet vart den vill just nu. Det känns så väldigt ängsligt. Detär detta som är föreningens grundproblem.

  1. Du skramlar i galen tunna.

   ”SosseKorruptionen” sponsrar Häcken inte Blåvitt och ”Den Egoistiska Allianzen” har inte lycktats så bra den heller, tex har Öfverklassen kursat och tvångsnedflyttats.

   1. Jag bara konstaterar att det känns inte som föreningen är i samklang med sin samtid. Det är någonting som inte kuggar i mellan styrelse, sportchef, tränare, spelare, supportrar för tillfället. Jag tror att kulturen och värderingarna spelar en stor roll här.

 2. Vet inte varför det skall vara ’dramatiskt’ o varför någon skall få sparken?? IFK’s kassör sammanfattar allt så bra inför gårdagens möte….
  Vi ligger visserligen 10 just nu, med en hängmatch. Vinner vi den matchen ligger vi 5:a och är en poäng efter 3 & 4an… Det måste vara Kris i alla lag i såfall, då det endast är MFF o Peking som går bra i tabellen!!

 3. Hej , IFK GBG har länge levt på gamla meriter. Talangutveckling har aldrig varit IFK GBG;s värde. Roger Gustafsson med flera har i över 20 år slängt ut en massa pengar utan att styrelsen agerat. Vad har man fått fram ? Jo juniorlag som spelat hem serier. Men spelare av klass för allsvenskan och sedermera till utlandet ? Fotbollens hemligheter ? Jonas Olsson som akademichef ? Hur mycket talang har han lyckats förädla som tränare ? IFK GBG måste rensa ut ifall man vill bygga om och ändra sin framtid.

  1. Både 2007 och 2009 gick det rätt bra för IFK:s A-lag med Jonas som tränare. Mycket ungt i laget då också.

Kommenteringen är stängd.