Inte lämnar väl Rogne mentalt redan nu?

För IFK Göteborg innebär beskedet att Thomas Rogne flyttar till Polen och Lech Poznan vid årskiftet initialt ingenting.

Norrmannen, som skadade foten mot Halmstads BK och missar de kommande matcherna i allsvenskan, stannar kvar i Blåvitt året ut, han lämnar som Bosman och ger ingen transferintäkt.

Däremot finns alltid en risk att spelare som skriver på för nya klubbar flyttar sitt mentala fokus från sin nuvarande arbetsgivare till den kommande.

Det finns dock flera goda exempel på motsatsen. Jag tänker framför allt på Ludwig Augustinsson, som skrev på för FC Köpenhamn och fortsatte att prestera för IFK Göteborg. Han har sedan gjort om samma bedrift i FC Köpenhamn inför flytten till Werder Bremen.

Jag har svårt att se Jörgen Lennartsson skulle välja att spela andra mittbackar framför Rogne under hösten.

Jag tror heller inte att Rogne tillhör den kategori spelare som trappar ned i förtid.

Sedan tidigare står det klart att IFK Göteborg säljer Mads Albaek till tyska Kaiserslautern, plockar hem Billy Nordström från Varberg i superettan och John Alvbåge från Minnesota i MLS.

Thomas Rogne kom till IFK Göteborg från Wigan 2015 och har under tiden rehabiliterat sig för en andra korsbandsskada.

2 kommentarer om “Inte lämnar väl Rogne mentalt redan nu?

  1. Följer blåvitt på plats. Blåvitts mittbackar håller sig på en medelnivå i allsvenskan. Dock inte med medellöner. Jag sörjer inte om dessa försvinner så vi kan skaffa mittbackar som gör samma jobb, vilket gör att man kan prioritera andra positioner. sen tycker jag att Jörgen skall sätta Rieks på bänken 1 match eller 2. Man kan inte gå runt o kräva högre lön om man inte presterar. Går ej heller att förhandla på gamla meriter.

  2. Ja, för under matchen i måndags verkade det snarare vara Bjärsmyr som hade tankarna på annat håll…

Kommenteringen är stängd.