En förlängning som sänder signaler

Tobias Hysén och IFK Göteborg utnyttjar den option som förhandlades fram i samband med återkomsten från Kina till allsvenskan och Blåvitt 2016.

Det innebär att Hysén, som gjorde sin första match i den blåvita tröjan 2007, fortsätter i klubben över säsongen 2018.

IFK Göteborg skriver dessutom på sin hemsida att Tobias Hysén från och med Örebro hemma 23 juli kommer återta sitt gamla tröjnummer sju.

På söndag, även det mot Örebro SK, spelar han med sitt nuvarande tröjnummer tio.

Tobias Hysén är för närvarande trea i den allsvenska poängligan med sex gjorda mål och tre assist bakom Magnus Eriksson och Niclas Eliasson.

Han var, trots begränsad speltid, IFK Göteborgs främste målskytt 2016 med tio mål.

Under säsongen har han visat att han är Blåvitts just nu bästa och viktigaste spelare och toppar GP:s fyrliga överlägset.

Att IFK Göteborg förlänger med Hysén är en viktig signal, både i det stundande transferfönstret och inför säsongen 2018.

I mars fyller Tobias Hysén 36 år. Han har under året visat att 35 inte är någon ålder och att fobollsintelligens överväger en åldrande kropp.

Missförstå mig rätt. Tobias Hysén är fortfarande snabb, men lever numer mer på sin smartness, framför allt inne i straffområdet, än som förr, på sina djupledslöpningar.

Målet mot Jönköping i näst senaste omgången, när han vann en duell på mittplan, löpte ensam mot mål och rullade in bollen bakom Anton Cajtoft var ett bevis på att farten finns kvar.

Den räcker minst 18 månader till.

IFK Göteborg och dess supportrar är att gratulera.

Nyligen hade IFK Göteborg elva spelare med utgående kontrakt och osäker framtid. Sedan dess har Mads Albaek sålts till Kaiserslautern, Thomas Rogne beslutat sig för spel med Lech Poznan efter säsongen samt Patrik Karlsson Lagemyr förlängt och Tobias Hysén utnyttjat sin option. Dessutom återvänder Billy Nordström från Varberg i superettan och John Alvbåge från Minnesota i USA.

6 kommentarer om “En förlängning som sänder signaler

  1. Skönt att det finns spelare som har hjärta för sin klubb visst skall man tjäna pengar och inte bara tänka på engar utan somTobbe visa känslor för klubben LYCKA TILL MED FORTSÄTTNINGEN OCH SIFFRAN 7 PÅ RYGGEN FRAMÖVER

    1. Han har så han klarar sig efter Kinautflykten. Men håller med, stort klubbhjärta.

Kommenteringen är stängd.