Håglöst, krampaktigt och chockartat

Det var håglöst, krampaktigt och chockartat. Örebro SK gjorde fyra mål på 25 minuter och ingen IFK-spelare höll måttet. Om 0-4 mot BK Häcken var tungt att bära för de blåvita var det här något annat, mer av ett sönderfall, både moraliskt och taktiskt.

I slutet av halvleken började de tillresta IFK-supportrarna att plocka ned sina banderoller av besvikelse, det skanderades avgå-ramsor, sedan blev det bara tyst. Chock och förstämning. I andra halvlek dämpades fallet av två reduceringsmål, David Boo Wiklander och Emil Salomonsson. De norska lånespelarna Henrik Björdal och Mix Diskerud byttes ut och ersattes av Mikael Boman och Thomas Rogne.

Vilka effekter detta får på laget och klubben återstår att se. Alla har ett ansvar. Spelarna för tveksam inställning i första halvlek, där aggressivitet och viljan verkade saknas, ledarna för att inte ingjuta mer mod och energi i ett utsatt tabelläge, den sportsliga ledningen för att inte ha rett ut vilka som skall tillhöra truppen under hösten.

Jörgen Lennartsson har varit ifrågasatt länge, har han orken och förmågan att lotsa IFK Göteborg genom resten av säsongen? Vill han? Får han?

Det är ingen lätt situation klubben befinner sig. Pengar saknas för nödvändiga investeringar, samtidigt som planen är att framöver lotsa in fler akademispelare. Truppen behöver i veckan förstärkas med en innermittfältare och kanske en vänsterback, nu när Sebastian Eriksson blir mittfältare igen. Testet med Sören Rieks som anfallare föll inte väl ut. Inte det med Henrik Björdal som vänstermittfältare heller. Då är det bättre att spela Sebastian Ohlsson där.

För er som inte fick nog denna söndagseftermiddag möts lagen igen på söndag.

Tobias Hysén stod fortfarande 20 minuter efter slutsignal och pratade med supportrarna. Det hedrar honom och de andra spelarna som stod upp efteråt.

4 kommentarer om “Håglöst, krampaktigt och chockartat

  1. Bjärs lämnar? Jag skulle vilja veta vad scouten ser när han vill signa honom?

    1. Han gjorde sin sämsta match i IFK-tröjan hittills mot Örebro. Inblandad på ett eller annat sätt i alla fyra baklängesmålen.

Kommenteringen är stängd.