Tveksam till Jannes val – hoppas jag har fel

Startelvorna är bekräftade. Janne Andersson petar Jakob Johansson på mittfältet. Emil Krafth ersätter avstängde Mikael Lustig på högerbacken, Viktor Claesson till höger på mittfältet. I övrigt som väntat.

Här är det svenska laget: Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Ola Toivonen, Marcus Berg.

Jimmy Durmaz sitter på läktaren.

Senast vi satt och väntade på avspark på Friends stod Luxemburg på andra sidan. Resultatet efteråt: 8-0.

Om vi skall vara ärliga är Jakob Johanssons bästa landskamp fortfarande den första riktiga, den mot Frankrike borta, men jag hade – moget övervägt – föredragit honom framför Sebastian Larsson i kväll.

Det skiljer in mil om vi talar spelstil, men Johansson är starkare fysiskt, bättre på att omfamna stora ytor och något starkare offensivt. Enligt mig. Jag hade gärna sett att han fick starta nu.

Italiens elva till sist. 3-5-2 enligt följande: Gianlugi Buffon – Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Georgio Chiellini – Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Marco Parolo, Marco Verratti, Matteo Darmian – Ciro Immobile, Andrea Belotti.

2 kommentarer om “Tveksam till Jannes val – hoppas jag har fel

 1. Intressant analys av matchen före måndag den 13 nov. Jag har varit med och intresserad av fotboll sedan VM 1958. Har diskuterat med kompisar som kan spelet . Vi var ense om en sak i det svenska laget i båda matcherna:
  varför satt Ken Sema ÖFK på bänken fredag och måndag ? Här fanns en spelare som visat
  fram sina kvaliteter i Europa league i höst och
  i allsvenskan under året, en man som med sin
  kraft, energi och löpförmåga hade skrämt
  italienarna. Hade Sema kunnat ändra på
  resultatet av matcherna ? Jag är övertygad om detta. Men icke ett ord hos experterna.
  Du själv Mattias jag läser dig ofta i GP hade du Inga tankar om bytena i Milano när den alltid

  osäkre Kiese Thelin kom in åtföljd av en
  Daniel Rhoden ? Om vi förlorat i Milano hade du då kritiserat rättmätigt Janne A för två
  värdelösa byten ?

  1. Vi satt faktiskt och pratade om att han borde ha bytt in just Sema, när laget var som mest tillbakatryckt i andra halvlek. Nu gick det vägen ändå, men – som du skriver: Det hade nog blivit en del kritik om det hade blivit förlust.

Kommenteringen är stängd.