Den enda guide ni behöver inför kvällens drama

En dag när analyserna om hur det skall gå och vad som bör ske avlöser varandra tänkte jag ta rollen som minimalist och säga rätt saker med så få ord som möjligt. För enkelhetens skull punktar jag.

# Gunnar Nordahl gjorde fler mål i Serie A än Giuseppe Meazza.

# Anfall är bästa försvar. Ställ om när tillfälle ges. Det blir svensk nyckel, oavsett italiensk taktik (3-5-2, 4-2-4 eller 4-4-2).

# Gör Sverige ett mål behöver Italien göra tre.

# Gör Italien 1-0 och sedan 2-0 räcker det ändå med ett svenskt mål för att vi skall gå till VM.

# Dock: Italien missar sällan VM. Landet har spelat 18 av de 20 turneringar som har har arrangerats, det vill säga 90 procent. Sveriges chans är alltså bara 10 procent.

# Å andra sidan har 10 av 21 lag som började playoff på hemmaplan nått VM-slutspelet. Då är vi i stället uppe i 47 procents chans att Sverige går till VM.

# Samtidigt har vi (Sverige) aldrig missat tre VM-slutspel i rad. Eftersom vi redan är uppe i två missade mästerskap på raken (Sydafrika 2010 och Brasilien 2014) är saken klar. 100 procents VM-chans.

# Tittar vi på resultaten i mästerskapskval mot Italien (som ju detta är) förstärks denna tes. Sverige har plusstatistik. Tre segrar (Göteborg och Neapel 1983, Solna 1987), en oavgjord (Solna 1971) och två förluster (Milano 1971, Neapel 1987).

# Janne Andersson har under sin tid som förbundskapten aldrig misslyckats med att kvala in till ett VM-slutspel.

# Zlatan Ibrahimovic petade Alessandro Del Piero i Juventus.

# Jakob Johansson är från Trollhättan.

# Slutsats: Ryssland nästa.

2 kommentarer om “Den enda guide ni behöver inför kvällens drama

  1. Intressant skrivet, men starttiden för matchen tål att förtydligas. I papperstidningen idag på sid 41 i TV-tider, står tydligt att matchen börjar kl 16. Däremot på sid 35 längst upp en liten text om att den börjar 20.45, vilket är riktigt. Lite pinsamt GP att göra ett sådant grovt självmål då väldigt många säkert vill se matchen och kanske åker hem för tidigt eller har planerat annat nu den aktuella matchtiden. För inte är det väl nästan 5 timmars försnack? Knappast

Kommenteringen är stängd.