Granqvist utvisslad – 90 minuter före avspark

Har precis avslutat en GPS-promenad från hotellet i nordöstra Milano, via Corso Como den svenska supporterladdningen på Gusto E Tradizione och till kvällens matcharena San Siro, som ligger i västra Milano. En första notering i arenaområdet var att det förutom halsdukar som nämner bortalagets namn (Sverige) är det soprent på svenska inslag i merchandise-ställen. Inte en flagga, inte en tröja, ens med Ibrahimovic på ryggen.

Insläppet här på San Siro var klockan 18.00, jag stövlade in som en av de första och till slut lyckades även Radiosportens Christian Olsson trycka sig igenom insläppet, trots att halva utrustning först fastnade.

Alldeles nyss kom de svenska spelarna in på arenan, för att känna på atomsfären och gräset. Det tog inte många sekunder förrän en ensam Andreas Granqvist blev utvisslad av publiken.

Det är inte så många här än, men de som är här hördes kan jag lova.

Det är lite småkyligt, kommer bli ned mot nollan till slut, Kanal 5 har lite strul med sändningen och jag sitter på raden framför kvällens kommentatorer Anders Svensson och Niklas Jarelind. ”Det är Com Hem som har problem”, sade Anders när jag frågade om de hade svart i rutan.

I kväll rymmer San Siro cirka 75 000 åskådare. Några tomma platser blir det och det på grund av att Sverige inte utnyttjar sin tilldelade kvot.

Det är avspark 20.45 och jag tippar 1-1.

Det innebär i så fall att Sverige är klart för VM, för första gången på tolv år.