Förvirring på Hisingen

Dag 3.

Godmorgon!

Cecilia fick tips om att lägenheter som tidigare tillhörde problemtyngda  – och sedermera konkursade – Centerplan nu hamnat i något slags limbo där inte de boende vet vem som tagit över förvaltningen. Och att förfallet bara fortsätter.

Bovista uppger på sin hemsida att det är de som förvaltar fastigheten, men uppenbarligen har något gått snett i kommunikationen. Och det ryktas om att andra spekulanter velat köpa, eller kanske till och med har köpt lägenheten.

Vår plan är att sticka dit under dagen och lära oss mer. Och vet du mer så är vi såklart intresserade.

 

I dag fortsätter vi också att undersöka ES-fastigheters ekonomi. Vi vill ta reda på varför miljardären Selins bolag har så missnöjda hyresgäster. Gunilla har börjat studera årsredovisningen för att utröna hur mycket pengar som läggs på underhåll i förhållande till bolagets vinster.

 

Cecilia väntar på dokument från Miljöförvaltningen. Vi vill ha alla förelägganden och viten från de senaste fem åren fört kunna kartlägga var de problemen med exempelvis fukt, mögel och bristande säkerhet är som störst, och vilka hyresvärdar som oftast dyker upp i såna här sammanhang. Problemet är att Miljöförvaltningen vill att vi ska specificera vilka hyresvärdar vi vill ha information kring, medan vi vill ha ALLT för att inte missa något.

 

… och i eftermiddag sticker Gunilla till nybyggda kvarteret Venus. Höga hyror och flotta hus – men många missnöjda hyresgäster. Vi träffar ett par som redan gett upp och vill flytta därifrån. Blir spännande att höra deras historia.

/Eric

 

 

 

3 kommentarer om “Förvirring på Hisingen

  1. Det är balder som snart kommer att ta över centerplan. Det är i sista slutskedet nu.. men vi får inte reda på något förrän det är klart. Ingen vet om att det är balder ännu.
    Dom som jobbar här nu säger att dom representerar Centerplan tills vidare. Men man tycker väl att vi som hyresgäster ska få lite mer information när man ser att något håller på att hända, speciellt när husen ser ut som dom gör och dom har haft renoveringsplaner i säkert 5 år minst..

  2. Annicka, vilka banker? Från början var det tyska Hypo som hade lånat Centerplan pengar men de gick i putten under finanskrisen. Så vem som tog över där är okänt. Tyska staten? Det skulle vara intressant att veta!

    Sen har jag förstått att det är skillnad i ägarförhållande på Centerplans hus på Hisingen där det nu är fullständig misär, och de i Frölunda och Bergsjön som i alla fall har tillstymmelse till underhåll.

  3. Det är bankerna som förvaltar husen både på Hisingen, Bergsjön och Frölunda när det gäller Centerplan.

Kommenteringen är stängd.