Måste man ha parkett i köket?

Vi har fått många tips om uselt underhåll.

Men nu har jag en bunt papper om motsatsen: en fastighetsägare som vill renovera lägenheterna, och höja hyran rejält, men där hyresgästerna tycker att det är alldeles för stora åtgärder och framför allt saker de inte vill ha.

Nu ska jag försöka kolla vílket inflytande man har över sitt hem när man är hyresgäst. //Gunilla

2 kommentarer om “Måste man ha parkett i köket?

  1. Precis som Johan skriver, klassiskt att baka in ”extra” i en renovering för att kunna ta ut extra hyra.

    Stig Hedlund fastigheter är inget undantag. I samband med att de vill renovera tvättstugan, vilket är behövligt, försöker de få igenom en hyreshöjning på 100SEK per hyresrätt. Dvs omkring 30 lägenheter á 100SEK om året. Undrar vad avskrivningstiden är på det…

    Detsamma med byte av ytterdörrar, en fast summa som läggs på hyran i all oändlighet.

    Frågan man ställer sig är vad hyrespengarna varje månad egentligen går till? Inte är det underhåll iaf. För det görs inget.

  2. Ett exempel på detta är ju just tidigare nämnda Långströmsgatan. Ni såg ju själva när ni besökte gatan hur risiga balkongerna är. De måste verkligen renoveras. Bovista var på gång med det för ett par år sedan. Problemet var att hyresgästerna bara ville ha fina balkonger medan bovista också ville glasa in dem och därmed få igenom det som standardhöjning av lägenheten så att de skulle kunna ta ut en högre hyra. Tack vare motsättningen om hur mycket som skulle göras så sprack allting och balkongerna ser ut som de gör idag.

Kommenteringen är stängd.