Vilka hyresvärdar är värst?

Nu behöver jag er hjälp.

Har pratat med miljöförvaltningen igen och det är lite svårt att få fram vilka hyresvärdar som fått föreläggande om vite om man inte vet vilka värdar man letar efter.

Vissa går att hitta ändå, och många av de stora kommer jag givetvis att söka på, men de små värdarna som kanske bara har ett eller några få hus är svårare att kolla upp.

För att få en bättre och mer fullständig bild över vilka hyresvärdar som vanskött sina åtaganden så mycket att de fått böta behöver jag tips. Har ditt hus haft påhälsning av miljöförvaltningen? Vet du att hyresvärden varit i kontakt med kommunen på grund av vanskötsel eller andra problem?

Mejla gärna eller skriv i kommentarsfältet så ska jag göra en sammanställning.

/Cecilia

9 kommentarer om “Vilka hyresvärdar är värst?

 1. Tack för era tips! Ska börja titta på detta under dagen. Är övertygad om att det finns fler värdar med problem så hojta om ni vet någon mer.

  Tom: Vi granskar hyresvärdarna som inte sköter sig. Naturligtvis finns det många som gör ett utmärkt jobb, men det är inte fokus i det här realtidsgrävet.

 2. bor i AB Västerstaden De förvaltar en del av huset å har även köpt en del sedan den förre ägaren misskötte huset Visst har det varit renoveringar i huset!Och åxo hyreshöjningar för samtliga hyresgäster Vissa hyresgäster har inte fått någon renovering alls fast de skulle behöva både nya fönster å lite färg på väggar å annat det hette att man gorde om tvättstugan helrenovering kallades det men mangelrummet ser lika dant utidag ominte värre inget,det är en hel del som jag försöker tala om för min hyresvärdmen får höra att vi ska se överdet Det senaste jag har tagitupp är attdet inte städas ordentligt i varken källare eller trapphuset men det läggs in en matta å det puttsas entren dörren, istället för att torka av väggarna i hissen, och det som görs är undermåligt tror jag det heter, ni får gärna komma hit

 3. HGF gör inte mycket ändå-är grymt besvikna på dem efter att ha behövt dem för första gången på de 13 år jag varit medlem…. har nu gått ur sparar de pengarna istället-eller nej lägger de på den höga hyra de gick med på!!

 4. TESO fastigheter som äger en fastighet i Kvillebäcken borde iallfall få en. Tvättstugan är katastrof, det värsta jag sett, maskinerna lagade med silvertejp, smutsigt och äckligt. Och ingenting görs. Hyresgästerna får inte vara med i hyresrättföreningen för fastighetsägaren.

 5. Glömde: Han har vitesförläggande från miljöförvaltningen för att få ner radonvärdena, men av någon anledning har det fastnat vid det.

 6. Kolla Carl Dahlberg fastighetsförvaltning (Förvaltare åt fam Dahlberg som äger sex hyresfastigheter runt om i stan)

  Husen är byggda i blåbetong och innehåller för höga halter radon. Inga åtgärder vidtas då han har en gammal bok som säger att de uppmätta halterna är ok, trots att regler och förordningar säger det motsatta. Det har orsakat en lång konflikt med hyresgästföreningen. Halterna hade kunnats årgärdas med en inte särskilt kostsam förbättrad ventilation. (Idag fungerar inte ventilationen alls om man inte har fönster öppna, vilket inte är så lockande pga av kyla och trafikerade gator med hög ljudnivå)

  Underhållet är eftersatt, ruttna fönsterbågar, sättningsskador och misstänkt mögel som inte åtgärdas.

  Tidigare godkände han inte egna tvättmaskiner och diskmaskiner med hänvisning till att stammarna var gamla (Huset byggt för 50 år sen utan stambyte)För ett år sedan installerade han plötsligt tvättmaskin och diskmaskin till alla som ville ha, självklart utan att ha bytt stammarna (Och passade på att ta ut en standadshöjningsavgift)

  Vissa hyresgäster hade inte fått informationen att det inte var tillåtet att ha diskmaskin/tvättmaskin. Dessa passar han på att ta ut standardhöjningsavgifter för deras egna maskiner, alltså för maskiner han inte äger. Avgifterna tas ut varje månad. Vid påpekande om detta blir han hotfull och avslutar kommunikationen. Därefter kommunicerar han varken med hyresgästföreningen eller sin egen branschorganisation Fastighetsägarna.

  I veckan kom beskedet att han istället valt att träda ut ur branschorganisationen, troligtvis för att försöka höja hyrorna direkt för sina hyresgäster.

  Om man ska avsluta med något positivt så finns det några få saker: Han snålar inte med värmen och den gemensamma tvättstugan är bra. Och läget, men det är ju inte riktigt hans förtjänst.

Kommenteringen är stängd.