I morgon träffar jag bostadsministern

Under eftermiddagen har jag läst på lite inför bostadsminister Stefan Attefalls besök i Göteborg i morgon. Vi får ungefär en kvart med KD-ministern mellan några av hans många studiebesök.

Redan förra året talade Attefall om att tillsätta en utredning om hur hyresrätten kan stärkas. Jag har inte hittat någon uppgift om att denna har startat, det är jag förstås nyfiken på.

Några läsare har hört av sig och vill att jag ställa frågor om bland annat:

-de många ombildningarna från hyres- till bostadsrätter. Vem sida står regeringen egentligen på?

-de olika villkoren för olika upplåtelseformer, där hyresrätten kommer sämst ut. Hur ska de jämnas ut?

-varför det är så himla dyrt i nyproduktion.

-hur få fart på byggandet av fler hyresrätter.

Vad vill du fråga Stefan Attefall om? Hör av dig. //Gunilla

3 kommentarer om “I morgon träffar jag bostadsministern

  1. Processen att omvandla befintliga hyresrätter till bostadsrätter borde förenklas och göras smidigare. Det är också viktigt att nyproduktionen av allt för billiga hyresrätter hålls nere för att inte negativt påverka marknaden för bostadsrätter. Det är en svår balansgång. Obildningstakten till bostadsrätter borde ske parallellt med nybyggnationen av hyresrätter.

  2. Varför satsar regeringen inte på att underlätta byggandet av fler hyresrätter när så många föredrar hyresrätt över bostadsrätt? Varför prioriterar ni bostadsbolag och byggbolags önskan om att tjäna pengar på bostadsrätter istället för vanliga människors önskan om att bo enkelt och bekvämt i en hyresrätt? Det gäller även ”köpstarka” grupper, många vill inte ha stora lån eller ansvar för all reparation osv, många har inget behov av att äga sin bostad – de vill bara ha någonstans som är tryggt att bo och en hyresvärd att ringa om något går fel i hemmet.

Kommenteringen är stängd.