Inte helt hopplöst i hyresnämnden

Maria Kanflo Teglund i Annedal ringde. Hon berättade att det faktiskt inte är helt kört i hyresnämnden trots att det kan verka så. Även om man som hyresgäst inte har mycket att sätta emot när värden renoverar och byter badrum och kök och höjer hyran finns ett litet utrymme.

-När jag bodde på Carl Grimbergsgatan ville Dilligentia lyxrenovera och höja hyrorna rejält. De presenterade sitt förslag som vi hyresgäster motsatte oss. Ärendet gick vidare till hyresnämnden. Efter det fick vi några fler valmöjligheter. Så det är inte helt kört. Jag vill uppmana alla i den här situationen att kämpa på. 

Nu har Maria flyttat och bor på Seminariegatan där värden också vill renovera. Även denna gång är ärendet på väg till hyresnämnden.

Maria ringde när hon läste om hyresgästerna i Nordostpassagen som hotas av 30-procentiga hyreshöjningar. Deras värd, Vegab Förvaltning AB, skickade ett mejl till mig i går och ville prata mer om renoveringen. Nu ska jag försöka ringa dem. //Gunilla

Kommentarer om “Inte helt hopplöst i hyresnämnden

  1. Vad jag har så oerhört svårt att förstå- det är att all form av standardhöjning – till och med sedvanligt underhåll medför ökad hyra – för all framtid. Skall få säkerhetsdörr nu. Hyran höjs med 150 kr. OK – tills dörren är betald kan tänka… men nehepp.

    Trodde i min enfald att mina 9 500 i månaden i alla fall delvis var tänkt att avsättas till just underhåll och smärre förbättringar.

Kommenteringen är stängd.