Fick fel tapeter vid renovering

Vi har fått tips om en renovering i Familjebostäders hus på Kalendervägen i Kortedala. Husen är från 50-talet och skulle stambytas för sju år sedan. Dessutom skulle standarden höjas i lägenheterna. Och ja, även hyrorna gick upp.

Problemet är, enligt vår tipsare, att det mesta gick på tok. Tapeterna hamnade i fel lägenheter, handfaten i badrummet hänger på sned, elräkningarna slog i taket för att elektrikerna vid ombygganden använde uttagen i lägenheterna.

-Lägger man en tvål på handfatet åker den av. Och de 2000 extra i elräkning har jag inte sett röken av. trots att Familjebostäder lovar gång på gång.

Allt detta skedde alltså för sju år sedan. Enligt tipset har hyresgästerna sagt till hur många gånger som helst. Värden eller distriktschefen säger varje gång ”Det här måste vi ordna” och sen händer ingenting.

Jag har ringt Familjebostäder. Distriktchefen är borta i dag och jag blev kopplad till Katrin Amgarth, informationschef. Hon har lovat att kolla upp det här men flaggar för att det är länge sedan och svårt att reda ut.

Dessutom har jag fått en annan spännande fråga till Familjebostäder:

Borde inte fastighetsbolagen se till att kyl och andra vitvaror byts ut till miljövänligare exemplar. Mitt kylskåp var 22 år när det äntligen byttes. Tala om elslukare.

Detta och mer håller jag på med i dag. Och så träffar jag bostadsminister Stefan Attefall strax före tre i eftermiddag// Gunilla

Kommentarer om “Fick fel tapeter vid renovering

  1. Det är säkert 8 år sedan jag påpekade alla fel men Familjebostäder bryr sig inte ändå. Och listan kan göras lång med mer än det du skriver då lister inte ens satts tillbaka eller upp. Handustorkare som man fick betala extra för har aldrig fungerat då dom sa att det var fel och skulle byta ut patroner men sket i det. Tapeter spricker och underarbeten före tapetsering är helt kass och limspill till max. Vi hade också en fond på 40-50000 kr som försvann då dom gjorde detta men hyreshöjning på 800 kr blev det ändå. Med massa fel och vissa lägenheter ser sämre ut efter renovering då även toaletter som stambytten gjordes läcker i tak och blir bruna och det luktar riktigt illa ibland i toaletterna. Familjebostäder lovar och lovar men gör inte ett skit

Kommenteringen är stängd.