Här ska Röhsskas pristagare ställas ut

Gränslöst. Stadsbiblioteket Göteborg.

Nu är det klart. Världens största designpris kommer fortfarande  att delas ut i Göteborg och det blir en utställning även om Röhsska museet är stängt. Utställningen kommer istället att visas på Stadsbiblioteket på Götaplatsen.

– Det var tal om Konstmuseet också, men under rådande omständigheter tror jag Stadsbiblioteket blir bättre. Där är en stor genomströmning av folk och en ny och yngre publik kan kanske hitta till utställningen, säger Tomas Söderberg, ordförande i den stiftelse som ligger bakom priset.

Designpriset har delats årligen sedan 1994 på Röhsska museet och ges till en nordisk formgivare eller konsthantverkare. Pristagaren hyllas också med en separatutställning som hittills alltid visats på Röhsska museet. Men det går nu inte i år eftersom museet stänger nästa månad och kommer att vara stängt i 15 månader på grund av problem med den psykosociala arbetsmiljön.