”Vi skrev fel datum i annonsen”

Hur kan man bara ha två veckors ansökningstid till ett så viktigt jobb som ny museichef för Röhsska? Museet ska ju inte återöppnas förrän nästa sommar, undrade jag i går. I den annons som på måndagen lades ut på offentligajobb.se om ny museichef till Röhsska museet i Göteborg stod sista ansökningsdag 13 februari.

Det visade sig vara fel. Enligt Britta Söderqvist, sektorschef för museer, hade personalavdelningen skrivit fel datum i annonsen och från och med onsdagen står det istället 20 februari som sista ansökningsdag.

Att dessutom annonsera ut jobbet i dagstidningarna ska ha varit kommunikationsavdelningens ansvar. Jag ringer till kommunikationschef Nike Vallström för att få reda på varför inte dagstidningsannonserna lades ut samtidigt med webbannonsen. På avdelningen höll man vid 13-tiden på onsdagen på att kontakta olika tidningar för att höra sig för om priser och möjliga publiceringsdagar för sin jobbannons. Två timmar senare får jag meddelande om att annons är bokad i Sydsvenskan på lördag och i GP och DN på söndag.

Personalavdelningen skriver fel ansökningsdatum. Kommunikationsavdelningen missar att boka annonser. Och den som upptäcker jobbannonsen i pressen har fortfarande bara två veckor på sig att bestämma sig för om hen ska byta jobb och kanske hemort.  Uruselt skött, kan man konstatera.

Läs även ”En ensam chef ska rädda Röhsska”.