Vill du bli chef för Naturhistoriska?

Skärmklipp

I slutet av mars fick chefen för Naturhistoriska museet, Hans Peter Dahlgren, sparken med omedelbar verkan med en fallskärm på en halv miljon kronor sedan han fått i uppdrag att ta reda på varför personalen var missnöjd med Västarvets sätt att leda museet och förmedlat deras svar. Hans företrädare, Ann Strömberg, fick lämna sitt jobb fyra år tidigare med en fallskärm på 729 000 kronor sedan GP avslöjat hur en enhetschef på museet i åratal anställt sina egna barn och andra nära anhöriga. Även ett av museichefens barn ingick i personalstyrkan.

Den som inte har blivit avskräckt av tidigare chefers öden har nu chansen att ta över Göteborgs äldsta museum, vackert placerat mitt i naturen i Slottsskogen. I mitten av juni läggs annonsen ut om museichefstjänsten, meddelar Västarvets chef Marianne Dahlquist. I september hoppas hon att tjänsten ska vara tillsatt.

Ett råd till intresserade kandidater: Se till att det är en kristallklar gräns mellan museichefens mandat och förvaltningschefens innan ni skriver på.