Tack för de 13 jobben, Stefan Löfven!

Myndigheten för kulturanalys flyttas från Stockholm till Göteborg. Tack, och välkommen hit, säger jag. Det verkar kanske inte särskilt viktigt att en pytteliten myndighet flyttar hit från Kungsholmen i Stockholm, men fler statliga jobb ger karriärmöjligheter även för oss som inte bor i huvudstaden och bidrar därmed till regionernas dynamik och attraktion.

Idag finns hälften av landets myndigheter och en tredjedel av alla statsanställda i Stockholms län. Inte bra fastslog regeringen redan när man tillträdde, men ändå hamnade första året två av tre nya myndigheter i Stockholm och en i Sundbyberg. På onsdagen kom istället beskedet om utlokalisering av sju andra statliga myndigheter.

Myndigheten för kulturanalys tar fram statistik över svenskarnas kulturvanor och jag ser fram emot att på närmare håll få följa arbetet. Kanske får jag äntligen reda på varför jag räknas in i Världskulturmuseets besöksstatistik om jag cyklar ner till Korsvägen och äter lunch i museirestaurangen. Så varmt välkommen hit Sverker Härd med dina tolv medarbetare.