Det spelar ingen roll vad de säger…

Det är jobbigt för små barn i för stora förskolegrupper. I värsta fall kan för trånga och stökiga barngrupper med för få vuxna orsaka beteendestörningar, framförallt hos känsliga barn. För små barn i treårsålden är en grupp på tio många. Jaså? Hur många är så inte en grupp på över 20 (vilket närapå är standard i dag)? Eller upp till 40 barn (vilket sker då och då på en del förskolor)?

Att barnpsykologerna på Drottning Silvias slår larm kommer troligen inte ha någon effekt. Det faktum de pekar på har uppmärksammats tidigare. Gång på gång. Göteborgspolitikerna brydde sig inte då. Och de lär inte bry sig nu.

PS. Grattis Linnestaden som i dagarna får sin första 27-barnsgrupp! Nu tar ni täten från Askim som tidigare ledde med 24 barn på en avdelning! Heja Linné!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommentarer om “Det spelar ingen roll vad de säger…

  1. Det är helt sjukt, vi fick precis information att vi inte kommer att få en dagis plats den 1/4, personalen i stadsförvaltningen Linne/Majorna sa att de gjorde allt de kunde och att de hoppades på att det skulle fixa sig till den 1/8, det är ta mig tusan helt sjukt. Vår pojke är 18 månader och vi har gjort precis som kommunen kräver och gjort allt enligt regelverket. Men inte hjälper det, frågan är då vad vi ska göra! Vi båda har arbete men risken är kraftigt överhängande att vi inte kan vara kvar på grund av att vi inte får dagisplats, vad tusan ska vi göra! Känner panik inför att vi inte har en plats, sedan läser jag att Linne har tagit över topplaceringen över antal barn i varje grupp. Vad säger ansvariga tjänstemän ”Madeleine Åkesson svarade mig att det inte var politikernas fel för vi har hur mycket pengar som helst” men vems är felet? För jag inser att hur mycket jag än vill att det ska finnas en dagisplats till vår pojke så kommer det inte finnas innan den 1/8, någon av oss kommer att tappa jobbet (förmodligen jag) för att vi ska överleva som familj. Har aldrig varit mer besviken över att bo i Göteborg som idag, tror helt ärligt att jag aldrig varit mer ledsen över hur Göteborgspolitiker missköter sitt kanske viktigaste uppdrag, att tjänstemännen inte skyller på politikerna indikerar anser jag på att de har gett upp och inte lägre försöker rätta till problemet, förmodligen tänker de det är bara under 6-8 månader som föräldrar orkar bry sig om denna frågan och när de fått sin dagisplats så orkar de inte engagera sig i frågan. Jag vet inte hur vi ska lösa problemet i vår familj, är det någon som har tips på vem och var man ska vända sig? Kan jag skicka fakturan på förlorat arbete eller att ta in privat barnpassning till kommunen, någon som har testat detta? Något desperat ;)Tar tacksamt emot hjälp…

  2. Enligt Madeleine Åkesson pà Linnéstaden sà fick de avslag nàr det eskades mer pengar, vilket stàller till det fòr mig nu nàr ingen dagisplats kan erbjudas och jag skall bòrja jobba. Vilket kaos!

  3. Detta är ju helt otroligt! Hur ska vi påverka om inte gbgpolitikerna bryr sig?” – Det är inte riktigt min uppgift att avgöra. Där får vi lita på tjänstemännens omdöme.” (Kommunalrådets svar på hur lämpligt det är med 27 barn), då kanske det är tjänstemän vi ska välja och inte politiker. Jag fattar inte vad det är som är så J-a svårt! Börja bestämma! Bygg ut! Gör rätt! GÖR något.
    Extra komiskt blir det när man går in på socialdemokraternas sida och läser argumenten för att rösta på dem i valet…En stad som är bra för barnen är bra för alla. Ja, just det.

Kommenteringen är stängd.