Gomorron SVT!

I både Rapport och Aktuellt presenterades på tisdagskvällen (18/5) ett revolutionerande social nytänkande från Malmö – inspirerat från Berlin och Wien. Så lät det i alla fall.

På Lönngården behöver hemlösa alkoholister inte leva nyktert för att få bo. Det är alldeles utmärkt. Man skall inte behöva uppföra sig som andra kräver för att ha rätt till en säng bakom en dörr under ett tak. Även kroniska alkoholister har rätt till ett så bra liv som möjligt. Och den som inte kan sluta dricka skall inte bestraffas med att tvingas leva i soprum och på parkbänkar.

Bravo Malmö alltså! Men nytt i Sverige är det inte. På Bergsjöhöjd i Göteborg har kroniska alkoholister fått bo utan att leva nyktern i cirka 15 år nu. Erfarenheterna är goda. Den som flyttar inomhus, fåt mat i magen och bemöts med omtanke och respekt kan vanligen minska sitt missbruk. Billigt är det också, mycket billigare än att ta hand om uteliggare på gatan och i härbärgen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommentarer om “Gomorron SVT!

  1. Du har så rätt – varje människa skall ha en ovillkorlig rätt till ett hem. Finns det praktiska svårigheter med det så får samhället lösa det. Det har vi råd med.

  2. Hej Gert!

    Du verkar vara en så fin människa. Förnuftig, sund och med ett stort hjärta,

    Kan detta verkligen sitta till höger? Har svårt att tänka mig det…

    mvh Per

Kommenteringen är stängd.