Gör inte Sverigedemokraterna en tjänst

Sverigedemokraterna är ett synnerligen obehagligt parti, men det motiverar inte demokratisk panik. Publicisterna Rolf Alsing (socialdemokrat) och Niklas Ekdal (liberal) vill på DN Debatt möta hotet, om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen, med en S+M-regering – i praktiken en samlingsregering. Senast Sverige hade en sådan var under andra världskriget.
Alsing och Ekdal borde ta ett djupt andetag och tänka efter en gång till. Varför bekräfta Sverigedemokraternas älsklingsmyt – den om folkets kamp mot det förenade etablissemanget?
Sverige mår bäst av en majoritetsregering. Sverigedemokraterna kan som vågmästare hälla grus i riksdagsmaskineriet. Men något hot som inte kan hanteras i vanlig parlamentarisk ordning utgör partiet inte.
Att ställa till oväsen på gator och torg är ingen konst för ett populistiskt parti. Att arbeta politiskt i riksdagen kräver en helt annan kontakt med den ekonomiska verkligheten. Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen är det ett utmärkt tillfälle att låta dem springa sig trötta i utskotten. Att, som Alsing och Ekdal, blåsa i Hesa Fredrik är att blåsa upp Sverigedemokraterna bortom vett och sans. Dessutom är det att göra dem en tjänst.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommentarer om “Gör inte Sverigedemokraterna en tjänst

  1. Journalist Gelotte.

    SD är sannerligen inget obehagligt parti – men den fasansfulla häxjakt svensk media driver är inte bara obehaglig utan direkt farlig för demokratin.
    Att tycka att man skall minska massinvandringen är faktiskt en tillåten åsikt och motiverad eftersom det har gått för långt och vi behöver andrum för ta hand om de som är här redan.
    Allt annat är ju direkt fel mot de som är här, ju fler som kommer ju sämre möjligheter har att ge dem arbeten så att de kan undgå att leva på bidrag.
    I övrigt gissar jag att Ni läst partiprogrammet och inte finns det något obehagligt där inte. Eller hur?

Kommenteringen är stängd.