Bra initiativ från AB Volvo

Alla pratar om ungdomsarbetslösheten. Men få gör något åt den. Därför är det initiativ AB Volvo (lastbilstillverkaren) tagit om att under tre år ge sammanlagt 1 200 ungdomar en ettårig betald utbildning ett både glädjande och lovvärt initiativ.

Bolaget ger undomarna både praktisk och teoretisk utbildning, 70 procent av ingångslönen, och sammantaget en utbildning som ungdomarna anställningsbara både i Volvo och andra delar av industrin.

En win-win-situation för alla. Ett aktivt bidrag mot ungdomsarbetslösheten men också för rekryteringen av duglig arbetskraft till industrin, delvis ett problemområde på senare år. Så visst har Volvo ett egenintresse i frågan. Men här kombineras egenintresse och allmänintresse på ett föredömligt och tilltalande sätt. Scania har redan provat i mindre skala. Fler storföretag bör följa efter.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommentarer om “Bra initiativ från AB Volvo

 1. Denna kommentar har inget med ämnet att göra men jag känner mig nödsakad att bemöta Daniel@:
  Följ med i debatten Daniel!
  2000 somalier per vecka beräknas komma till Sverige p.g.a. nya regler för anhöriginvandring. Ca 100000 före 2013´s utgång.
  Den som understår sig att ha synpunkter på detta är främlingsfientliga rasister, så ser Sverige ut idag.

 2. Lassekolja. Har du några belägg för att det är tusentals somalier på väg just nu, eller är det den gamla vanliga sverigedemokratiska propagandan du drar? Sverigedemokraterna har ju aldrig varit bra på att räkna så när dom pratar om tusentals eller miljoner så menar dom ju egentligen antalet 1.

 3. Även jag tycker att Volvo tar ett lysande initiativ. Jag minns på Palmes tid när allt, som snuddade minsta lilla med det privata näringslivet var av ondo. Tack gode Gud att den ”sjukan” gått över. Att detta initiativ ens behövs är ett klart underbetyg till oss, som fostrat det uppväxande släktet även om jag inte tar åt mig personligen. Ursäkta mina fördomar men det är nog hög tid att vi får våra ungdomar att inse att alla inte kan bli (telefonför-)säljare, sångare, musikanter eller journalister! Någon måste göra en insats inom exportindustrin om vi skall rädda den välfärd, som trots allt fortfarande existerar!
  (Om jag får provocera lite: Kan man inte låta Volvo få förmånen att anställa de tusentals anhörig-somalier, som är på väg till Sverige? Enl. Mona Sahlin m.fl. är dom visserligen överkvalificerade, men ändå.)

Kommenteringen är stängd.