Välkommen till GP, Jenny Sonesson!

I dag börjar Jenny Sonesson som vikarie på GP:s ledarsida. Jenny kommer att arbeta som ledarskribent hos oss under Alice Teodorescus stundande föräldraledighet. Under denna period går Adam Cwejman in som tf politisk redaktör.

  • Välkommen till GP, Jenny! Berätta lite om dig själv!

Tack! Jag heter Jenny Sonesson och jag har en bakgrund i Folkpartiet men ingen framtid i Liberalerna. I över tio år jobbade jag i riksdagen, Europaparlamentet och regeringskansliet. Efter valet 2014 hoppade jag av partipolitiken helt eftersom jag tröttnat. Konstaterade att det var (och är) samhällsdebatten utanför partierna som tvingar dem framåt. Partierna är sist på bollen. Har getts förmånen att skriva ledare och krönikor för Dagens industri, Dagens Samhälle och GP.

Länge var jag konstigt nog rätt ointresserad av politik. Pluggade arkeologi och teologi, utbildade mig senare till socionom. Som socialsekreterare fick jag ett ideologiskt men även feministiskt uppvaknande. Mötte barn som for illa och hotade kvinnor. Sårbara människor som inte fick tillräcklig hjälp.

  • Vad oroas du främst av i dag, vad kommer läsarna kunna förvänta sig av din penna och vad förväntar du dig av nästa års riksdagsval?

Jag oroas främst av växande klassklyftor, revor i skyddsnäten och politikers oförmåga till handling. Det är teman jag ständigt återvänder till och jag kallar mig fortfarande socialliberal. Min vilja att bevara välfärdsstaten och EU bär konservativa drag.

Porträtt Jenny SonessonSverige står inför avgörande vägval som kommer påverka min dotter och hennes generation. Jag hoppas att valåret 2018 innebär att vi lyfter blicken och debatterar hur landet ska fungera bortom nästa mandatperiod.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kommentarer om “Välkommen till GP, Jenny Sonesson!

  1. Hej Jenny! Jag har ännu ej läst så mycket av dig (än) men dagens text om myror och syrsor var läsvärd. Dock kände jag mig tvungen att leta upp något sätt att kontakta dig och vidarebefordra min undran om vad du menar med att IMF skulle vara ”oberoende”? Som jag ser det har de alltid sprungit storföretagens och de rikas i de rika ländernas ärenden. Finns inget kort svar på frågan men jag kände att jag inte kunde låta bli att skriva några rader eftersom jag har svårt att låta sådana slentrianmässiga tokigheter att passera. (Även att det inte ändrar på slutsatsen i din ledare i detta fall). Ha en trevlig dag i vilket fall!

Kommenteringen är stängd.