Kilklacks-vägraren har gett upp.

I åratal har jag kämpat emot.
Jag har stått upp för mitt motstånd och vägrat ge med mig.
Trots lockande och pockande och ivrigt uppvaktande har jag inte fallit till föga.
För än nu.

Men nu är det kört.
Kilklacks-kärleken har drabbat även mig.

För vem är jag att motstå de här Surface to Air-skönheterna:

Till 70% rea dessutom!
You gotta love Grandpa.

 

Jag känner på mig att vi kommer få ett långt och lyckligt äktenskap tillsammans.
Mina nya kilklackar och jag.

 

 

17 kommentarer om “Kilklacks-vägraren har gett upp.

 1. Intressant att det är fler än jag som tycker att kilklackar är för skorna vad Stalin var för demokratin.

  Nu är jag ingen direkt van modebloggsläsare, men sannolikheten att tre kommentarer i rad kommer från killar kan väl knappast vara representativ? Vilket då skulle innebära att kilklackar verkligen är något som berör. Tolka nu bara inte ”berör” som något positivt. Polismorden i Malexander ”berörde” en hel nation liksom. :-)

  Till sist vill jag ge dig kredd för att du svarar på alla kommentarer. Snyggt grepp!

  1. Tack Thomas!
   Gott att vinna tillbaka lite credd…
   Jag får väl ladda upp en bild på dojan kombinerad med lämplig outfit och invänta ert godkännande så småningom!
   /f

 2. Håller med dig Frida! Jag har aldrig gillat kilklackar heller, men de där var faktiskt så snygga att jag vill köpa ett par själv.

 3. Skorna på bilden är fantastiskt fula, bränn dem säger jag! Men till kilklackens försvar så har jag faktiskt sätt fina sommarskor med kilklack! Så alla kilklacks skor är inte fula, man jag håller med Nisse i sak, snackar vi generellt så finns det bättre alternativ. Det är 70% på skorna av en anledning, konsumenterna har lagt sin röst.

  1. Go kväll Per
   Mycket bränn på bloggen nu för tiden måste jag säga….
   Jag är med dig i tanken att det generellt finns bättre alternativt, jag är som sagt en gammal kilklacks-motståndare själv, men att 70% rea betyder att konsumenterna lagt sin röst om huruvida skorna är snygga eller ej köper jag inte riktigt. Det resonemanget skulle sortera bort väldigt mycket snyggt ur butikerna just nu.
   Jag blir förresten lite nyfiken på de där snygga sommarskorna. Tipsa gärna!
   /f

 4. Jag är tjej. Jag säger NEJ till kilklack. Så otroligt fult. Det har aldrig varit snyggt. Kan aldrig bli.

  1. Jag hör dig CajsaO.
   Jag har verkligen varit på den planhalvan i skomatchen tidigare men känner mig lite sugen på att vidga mina sko-vyer.
   Vi får se hur länge det varar!
   Ha en fin kväll.
   /f

 5. Kan bara inte första hur kilklackar kan vara ett tema pa GP. Och att det finns svenska unga män som överhuvudtaget läser om sadant och dessutom kommenterar det, far mig att undra vart Sverige är pa väg. Mar svenska (unga) män inte bra?

 6. Men vilket engagemang – och det från 3 killar dessutom! Intressant att just kilklackar väcker sådana upprörda känslor hos killarna. Det här borde du forska vidare om, Frida. Jag tycker skorna är ursnygga med sina kilklackar, den tuffa remdetaljen och snörningen.

  1. Eller hur Marie!?
   Väldigt härligt tycker jag. Även om det verkar lite väl ilskt här och var…!
   Kul att du gillar dem. Jag är mycket nöjd!
   /f

 7. Herre gud! De är vidrigt fula. Kilklackar är lika fula som crocs dvs. ”foppa tofflor”.

  Du skulle ha fortsatt lita på ditt omdöme och fortsätta vägra kilklackar.

  Nu har du blivit av med hela din mode-credd.

  1. Oj Marco
   Den credden satt uppenbarligen väldigt löst i dina ögon… men det är fine! Vi tycker alla olika.
   Men du, crocs?! Det var väl ändå lite over the top?!
   Mitt omdöme bygger på en strid ström av nya intryck och det är faktiskt en av de roligaste delarna med mode tycker jag. Att ibland tänka tvärt om.
   Må gott!
   /f

 8. Måste hålla med Thomas. Kilklack är en av dessa modeindustrins påfund som inte går att vänja sig vid. Det är helt enkelt fult och klumpigt. Nu ska naturligvis inte tjejer klä sig för att behaga män, men om någon kvinna trots det skulle fundera en smula på att klä sig attraktivt så går kilklacken bort fulständigt. Det är bara så, och där står männen eniga, oavsett inkomst, härkomst, etnicitet och religion. Kilklack har andast som funktion att få kvinnor att köpa nya skor för att visa andra kvinnor hur uppdaterade de är. Det finns massor med snygga skor, även ett par vinterkängor kan vara snygga, fräcka och till och med läckra, men inte med kilklack, som bara signalerar vårdinrättning, åderbråck och stödstrumpor.

  1. God afton Nisse
   Hm… någonstans i all din generalisering kring hur ”männen står eniga oavsett inkomst…” så anar jag en intressant tanke. Att modeindustrin har en dold agenda. Eller ja, dold och dold, själva poängen med att ständigt lansera nytt är ju givetvis att få oss konsumenter att köpa mer såklart, men att en hel designfunktion skulle ha just det som avsikt känner jag mig något tvivlande inför. Det tål att tänka ett varv till kring.
   Och åderbråck och stödstrumpor alltså? Ser man på!
   /f

 9. Vem som kan motstå dem?!

  Alla som har ett minst halvbra fungerande par ögon i skallen.
  Kilklackar är helt enkelt svinfula.

  Kilklackar är ungefär lika snyggt som en taskigt bakad pris snus som rinner över hela hakan.

  Det borde arrangeras skobål där dessa missfoster kan brännas!

  1. Go kväll Thomas
   Shit jag trodde att jag haft ett hetsigt förhållande till kilklacken men jag inser att jag inte ens kommer i närheten av din uttrycksfulla känsla.
   Men skobål – det är väl ändå att ta i?! Vad sägs om en välstoppad fredspipa istället?
   /f

Kommenteringen är stängd.