Rookies bland möbler

I förra veckan var jag i huvudstaden för att bland annat spana in Stockholm Furniture Fair och passade då också på att titta på den korta modevisning som några av årets Rookies höll i ”Greenhouse” under namnet ”Fusionwalk”.

Rookies är ett projekt som sedan 2005 drivs av Svenska Moderådet och har som målsättning att lyfta fram och stötta mindre modeföretag. Tolv stycken märken har valts ut under hösten, och under Stockholm Fashion Week får de möjlighet att visa sina kollektioner i ett showroom. I maj 2012 kommer sedan tolv att bli fem då nomineringarna till utmärkelsen ”Årets Rookie” förkunnas och den slutgiltiga utnämningen sker under modeveckan i augusti.

”Årets Rookie” har tidigare tilldelats märken så som:
Dagmar (2005)
Uniforms for the Dedicated (2008) och
Ida Pyk (2010)

Visningen var liten och intim och vackra stickade plagg visade bland annat Voluptuous Morality

 

 

Fina ovanliga smycken visade Bedazzled

 

 

Tommy Granfors, som var med som Rookie under 2011, visade bland annat en fantastisk kappa.