Whitney Port i Göteborg

I dagens pappers-GP har jag en intervju med Whitney Port som är i Göteborg för att lansera andra delen av ett samarbete med BikBok. Precis som vanligt vill jag ju såklart bjuda på lite extra för dig som bloggläsare så here you go.

Jag träffade Whitney på Clarion Hotel Post igår och Ja – hon är precis så där genom-amerikanskt-trevlig som hon verkar. Helt avspänd, lugn och till synes ganska jordnära.

Hon poserade glatt för min mobilkamera.
20120509-145430.jpg

 

Och för fotografens mer proffsiga variant.
20120509-145440.jpg

 

Det här är det hennes andra besök i Sverige.
Har du någon relation till ”det svenska modeundret”?
– Jag älskar verkligen de enkla siluetterna och det raka modet här. Jag har lovat att ta min syster till en acne-butik för att visa henne vad jag menar. Jag älskar det androgyna i det svenska modet och hoppas att på sikt kunna föra in mer sådant i min design. Les is more!

– Jag brukar säga att det är de svenska tjejerna som startade ankelboots-trenden och idag har ALLA det!

Whitney slog igenom efter att ha medverkat tre säsonger i reality showen The Hills på MTV och därefter i den egna spin off-serien The City som följde Whitneys vardag som aspirerande designer i New York. Hon jobbade också en period i Diane von Furstenbergs team.
Hur såg Von Furstenberg på att du ständigt följdes av kamerorna?
– Hon gillade nog pr-effekten av tv-showen men hon personligen var inte så involverad egentligen. Vi gjorde några modevisningar tillsammans och hon var alltid väldigt stöttande .

Har ni kontakt idag?
– Jag har ingen personlig relation med Dian men när vi ses i New York på evenemang och liknande så sätter vi oss alltid och pratar en stund. Hon är en så otroligt upptagen kvinna.

 

Kollektionen som Whitney designat för BikBok består den här gången av 22 olika artiklar, här är några smakprov:

 

Efter några år i New York är Whitney nu tillbaka i hemstaden L.A. igen och hon berättar att hon står sin familj väldigt nära.

– Jag är ett av fem syskon och våra föräldrar har gjort ett bra jobb med att få oss att känna oss trygga med oss själva och varandra. Vi har fått bästa möjliga förutsättnignar och även om vi nu får stå på egna ben har de alltid stöttat och visat mig i rätt riktning.

Även om Whitney saknar New York blir hon nog kvar i L.A.

– Jag älskar New York och när tiden är inne och jag har råd skulle jag så klart vilja bo på båda ställen men jag har rest ganska mycket det sista och jag behöver nog verkligen landa hemma i L.A. först och verkligen fokusera på mitt företag.

 

20120509-145449.jpg
Whitney och jag.
Jag har, dagen till ära, just ankelboots från Bronx. Jeans från Miss Me, New York-tisha från Weekday och en av lillasyrran ärvd sportjacka från Adidas.

3 kommentarer om “Whitney Port i Göteborg

    1. Tack Lina! Jag misstänker att du kanske syftar på stora sommar-modet? En del bilder ligger på foto-Bodils sight. Och hela jobbet ligger på gp.se +sidan tror jag.
      /f

Kommenteringen är stängd.