Rihannas album för gratis nedladdning

rhana

I förmiddags släpptes Anti, Rihannas omsusade nya album, på Jay Z:s musiktjänst Tidal (recension kommer senare i dag). Strax efteråt meddelande Tidal att hela albumet strömmas fritt och dessutom tillgängliggörs för gratis nedladdning under en tid. Som vore inte det nog kastar Tidal in ett fritt abonnemang i 60 dagar för alla som laddar ned Rihannas platta.

Detta väcker såklart en handfull frågor, kanske främst kring Tidals ekonomi.

Att ”stjärnornas egen musiktjänst”, förutom Jay Z och Beyoncé äger bland andra Rihanna, Kanye West, Nicki Minaj, Jack White, Madonna, Alicia Keys, Usher och Chris Martin andelar i bolaget, skänker bort gratismånader till höger och vänster tyder väl knappast på att Tidal är på gång att revolutionalisera musikbranschen eller ens trycka dit Spotify som man en gång utlovade.

Hur som helst. Vi får väl se vad som händer med Tidal om 60 dagar. När mitt och alla andra frisnyltares gratisabonnemang upphör.

Share on Facebook0Email this to someoneTweet about this on Twitter