Så bra är Mellolåtarna

Journalister med öron på helspänn.
Journalister med öron på helspänn.

Dags för genomlyssning av årets Melodifestivallåtar! Eller, ja, åtminstone av de sju låtarna i första deltävlingen. Journalisterna får sitta i en mycket grå konferenslokal och lyssna på låtarna på mediokra högtalare. Men, men, jobbet ska göras.

Sammanfattning: Samir och Viktor lär surfa på en dagisvåg till finalen och tar med sig årets överraskning Mimi Werner.

Till Andra chansen går Ace Wilder och Robin Bengtsson. Varför är oklart. Men de är i alla fall inte sämst. Det är, tyvärr, Anna Book. Men vi älskar ju Anna Book! Ja, men låten suger.

Brasklapp: Detta är första genomlyssningen. Scenshow, nerver, halsflussar och svenska folkets nyckfullhet tillkommer på lördag. Då kan allt kastas över ända.

 

Samir och Viktor: Bada nakna

3 fyrar

Samir och Viktor kanske får uppfylla löftet att bada på Sergels torg om de vinner hela härligheten. Det här är mycket mer av en fotbollskörslåt än förra årets dagisrökare Groupie, men precis lika lättrallad och med ett litet ”Du och jag ska facka loss” i texten som säkert kan få någon språkbevarare att gå lagom mycket i taket. Garanterat till final.

 

Pernilla Andersson: Mitt guld

2 fyrar

Vacker och sövande ballad som Pernilla Andersson har skrivit till sin son, med  en harpa som zzzzzzz … nej, jag är ledsen det är bara för tråkigt.

 

Mimi Werner: Ain’t no good

4 fyrar

Oj, här går det undan! Jill Johnsons halvbrorsdotter (eller hur det nu var) har en låt som är lite som Ace Wilders Busy doin nothing, fast med countryboots och oxpiska. Flera journalisters fötter börjar ofrivilligt vicka takten. Ja, jösses, Mimi har goda chanser att BLI årets Ace och gå direkt till Friends arena. Kul!

 

Albin och Mattias: Rik

2 fyrar

Minns ni sommarplågan Din soldat? Rik låter … precis likadant fast inte lika hookigt. Åh, vad den här låten hade behövt en Kristin Amparo för att lyfta. Nu flyter den liksom bara förbi öronen utan att fastna det allra minsta. Inget bra tecken.

 

Anna Book: Himmel för två

1 fyr

”Jag finns här om du behöver mig – i en himmel gjord för två”. Vem ligger bakom den strofen? Jo, Camilla Läckberg! Tänk er vilken pumpande schlagerlåt som helst från 90-talet. Lägg på lite märkliga och helt omotiverade ljudeffekter och ni förstår hur det här låter. Men kanske blåser det en retrotrend? Och hej, det är Anna Book!

 

Robin Bengtsson: Constellation Prize

2 fyrar

Handen upp alla som förstår vad titeln ens betyder. Stjärnbildspriset? Vi är som frågetecken här. Robin Bengtsson stönar och gnyr sig genom låten som ärligt talat är obegripligt seg. Hoppas att gossen kan ta en kamera med storm, det lär han behöva på lördag. Å andra sidan, vi har kollegor som suckar lyckligt så fort Robin Bengtsson nämns. Det kan räcka till en andra chans.

 

Ace Wilder: Don’t worry

3 fyrar

Favoriten och överraskningen från 2014 års delfinal i Göteborg chansar på att göra om ungefär samma låt igen. Bidraget är deltävlingens dansigaste hopkok av hookar. Svinjobbig att lyssna på, men effektiv som attan. Svenska folket gillar att fynda bland nykomlingarna och någon sådan är inte Ace längre. Hon kanske får nöja sig med en biljett till Andra chansen.

JOHANNA HAGSTRÖM

Share on Facebook0Email this to someoneTweet about this on Twitter

3 kommentarer om “Så bra är Mellolåtarna

Kommenteringen är stängd.