Valupptakt

Dagens valarbete ägnades åt Vänsterpartiets valupptakt vid plaskdammen/Mariatorget, i hjärtat av det röda Majorna. Lite orolig var jag innan mötet, vädrets makter råder vi inte över. Väderprognosen var lite illavarslande, men även vädret stod oss bi denna dag. Över 1 000 människor hade kommit för att lyssna på tal och lyssna på musik. Och sådana tal vi fick lyssna på, Maj Karlsson, Rossana Dinamarca, Ulla Andersson och Hans Linde fick fungera som uppvärmning inför dagens huvudtalare: Jonas Sjöstedt.
Det genomgående budskapet var solklart, hej då till vinstdrivande företag i välfärden. Vi behöver använda varje krona som vi satsar till välfärden direkt till verksamheten, då finns inget utrymme att flytta över miljarder till konton i Jersey eller Cayman Island.
Det kändes väldigt bra att vi var många, känna en gemensam beslutsamhet i att vi vill vara med och regera. Men bara om politiken får en verklig förändring också, i annat fall får man söka sin majoritet med stöd av andra partier. Jag tror dock att de väljare som röstar på partier som vill förändra kommer att bli rejält förbannande om det upptäcker att Björklund och Lööv fortfarande sitter kvar.
Eller för att citera Sjöstedt: ”Gamla matrester ska man slänga ut, annars luktar det snart unket i kylskåpet.”
I morgon fortsätter Vänsterpartiet med valupptakt i Biskopsgården, Svarte Mosse 12 till 18, jag kommer att vara där.

/Mats

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone